Skip to content

Baby shower-dekoration: Hur man organiserar och dekorerar en baby shower

I den här delen förklarar vi en av de mest populära festerna för blivande mammor och pappor. En amerikansk tradition som nu också dyker upp i många andra länder. Vi förklarar vad en baby shower är och hur man organiserar en. Och framför allt hur man dekorerar sin baby shower. Ge ditt barn den bästa välkomstfesten någonsin!

Vad är en baby shower?

En baby shower är en fest för att fira ankomsten av en ny baby. Det är en tradition som kommer från USA, även om traditionen av erfarna mödrar som samlas för att ge hjälp och användbara råd till nya mödrar har funnits i århundraden.

I grunden är en baby shower en fest för mamman, organiserad av hennes vänner eller familj. Så traditionellt sätt har det varit en händelse för kvinnor. Men pappor och vänner engagerar sig mer och mer i dessa evenemang, och båda föräldrarna organiserar nu fester för att fira sin graviditet med sina närmaste vänner.

Normalt sker dessa under den sista trimester av graviditeten och mammor och pappor får användbara saker till barnet, medan gästerna njuter av några läckra godisar och spelar spel. Även om denna tradition kan variera beroende på var du befinner dig.

Hur organiserar du en baby shower?

Det finns olika saker att tänka på när det gäller att organisera en baby shower.

  • Ringa och skicka inbjudningar: Det första du behöver göra är att bjuda in de vänner och familj du vill ska delta. Du kan designa några söta och enkla inbjudningar med datum, tid och plats för evenemanget. Och naturligtvis måste någon vara ansvarig för att få dessa till gästerna.
  • Förbereda mat och dryck: Normalt äger denna typ av fest rum på eftermiddagen, så se till att ha något sött. Muffins, bakverk, godis och en kaka förstås. Att dricka kan du tillhandahålla vatten, läsk, varma drycker osv. Presentera allt på lite trevligt porslin, med liknande färger som matchar den dekoration du ska välja härnäst. Tallrikar, koppar, dukar, servetter… Allt kan matcha. På Funidelia har vi allt du behöver, även något extra, som ett muffinsställ eller dekorationer för kakor eller muffins.
  • Spela spel med gästerna: Att spela spel med dina gäster är något som ofta görs på en baby shower. Temat är helt upp till dig, även om det normalt har något att göra med graviditet. Till exempel, några vanliga spel inkluderar gissa storleken på mammans mage, se vem som kan dricka en nappflaska snabbast, eller en frågesport med graviditet eller spädbarntema…

Slutligen, även om vi inte har pratat om det ännu, är baby shower-dekorationerna mycket viktiga. De ska vara kul men enkla, och vi har massor av alternativ. Så många att vi har ägnat en separat sektion bara för att prata om baby shower-dekorationer.

Dekorationer för en baby shower

Du kommer med säkerhet att ha kul när du förbereder baby shower dekorationerna. Dekorationerna är en av de viktigaste sakerna, och här på Funidelia har vi ett brett urval av dekorationer för din baby shower. Vi har allt du behöver för att fira din fest med stil. Låt oss gå igenom detta steg för steg och se till att njuta av varje ögonblick. Detta är allt du behöver:

    • Välj färgtema: Det första du ska göra är att bestämma vilka färger du vill ha till festen. Du kan välja de typiska färger, beroende på könet på barnet: rosa för en flicka och blått för en pojke. Men om detta inte är för dig, varför inte leta efter dekorationer i en kombination av färger, välj något neutralt som vitt, lila, gult … Vi har i alla fall alla dekorationer och den servis du behöver för en baby shower.

    • Dekorera med ballonger: Häng upp olika typer av ballonger med roliga meddelanden som “It’s a Girl” eller “It’s a Boy”, eller något mer neutralt som ”Baby shower” om du inte vill avslöja könet än. Du kan också få ”pojke eller flicka” ballonger i rosa och blått. Ett annat bra alternativ, om graviditeten är i slutfasen och du redan har bestämt dig för namnet, är att hänga upp folieballonger med barnets namn.

    • Dekorera bordet: Förutom tallrikarna, kopparna och duken som vi redan har nämnt, kan du också lägga till några dekorativa detaljer till bordet. Några exempel inkluderar en baby shower kakdekoration, bordspjäs i form av en nappflaska, bordsdekorationer eller färgade nappar.

    • Girlander: Glöm inte att hänga några girlander för att dekorera din fest. Det finns många alternativ att välja mellan. Från mer neutrala girlanger som matchar färgtemat på din baby shower, till girlanger som är mer specifika. Välj en girlang med orden ”BABY SHOWER” skrivet med stora bokstäver, några metalliska hängande girlanger eller några hängande ”It’s a Girl” eller ”It’s a Boy” dekorationer.

    • Skapa gåvor till gästerna: Även om vi vet att gästerna kommer att ge presenter till de framtida föräldrarna, är det trevligt att ha något lite att ge till gästerna, även om det bara är ett litet tecken för att komma ihåg festen med. Till dessa kan du köpa några vackra presentförpackningar. Du kan få några neutrala prickiga askar, eller något mer unikt, som barnvagnsformade presentförpackningar.

    • Avsluta din dekor med några vackra dekorativa prydnader: Fixa de sista detaljerna till din baby shower genom att hänga på några extra dekorativa prydnader. Som klistermärken eller (något vi älskar) en unik hängande gästbok där gästerna kan skriva under och lämna ett fint meddelande till barnet som ska komma…

Avslöja könet festen (Gender Reveal Party)

En ny typ av baby shower som blir allt populärare. Tanken är att anordna en fest på föräldrarnas vägnar för att avslöja barnets kön. Gästerna vet inte någonting förrän de kommer till huset eller platsen.

Organiseringen och dekorationen liknar det vi har sett tidigare, även om det är mycket mer inriktat på könet på barnet. Eller inte – du kan också skapa en neutral atmosfär så att du inte upptäcker könet förrän i slutet av festen, kanske ta reda på det via en skattjakt. Det finns många alternativ!

It’s a… baby!