Skip to content

Juldräkter

I det här inlägget kommer vi att granska några av de mest originella idéerna för en juldräkt som inte kommer att lämna någon likgiltig: karaktärer från julkrubban, idéer till nyårsfesten, kostymer för att bli elegant till företagets julmiddag … Lyssna noggrant!

Maskeraddräkter ifrån Julkrubban

Vi börjar denna lista med några maskeraddräkter för att återskapa en levande julkrubba. Här saknas varken Josef eller Jungfru Maria, inte heller ängeln eller herdarna och naturligtvis inte stjärnan.

Nyårsmaskeraddräkter

Årets sista dag är alltid en utav de roligaste i juletid. Därför kommer vi inte på ett bättre ögonblick för att sätta på oss en rolig nyårsmaskeraddräkt för att välkomna det nya året.

Paljetter och serpentiner, glitter och guld och silverfärgade accessoarer får inte saknas.

Juliga Opposuits

För dig som vill bära en annorlunda outfit men utan att ge avkall på elegansen under dessa dagar blir de originella jul-opposuits det bästa alternativet. Titta vilken distingerad look för ditt julfirande. Alla kommer gapa av häpnad!

Jultomten och Tomtemor maskeraddräkter

Det finns karaktärer som inte får saknas under julen. Jultomten är en av dem, det är därför Tomtedräkter och Tomteklänningar är några av de mest populära i dag.

Från de klassiska jultomtemaskeraddräkterna:

Till mycket mer originella och roliga versioner:

Och alltid åtföljd av Tomtemor.

Och ditt husdjur:

Maskeraddräkter Tomtenisse

Men om det finns något roligare än att klä sig ut som jultomten och dela ut julklappar … är det att klä sig ut som en tomtenisse. Efter att ha arbetat hela året med att tillverka julklappar … så drar tomtens hjälpredor nytta av julafton och passar på att ha roligt medan jultomten levererar julklapparna till barnen, det är fest!

Hela familjen kan klä ut sig till tomtenissar: mamma, pappa, barn och till och med ditt husdjur.

Kigurumi-pyjamas och onesie-dräkter för en varm jul

På julen är det väldigt kallt (ja, om du inte tillbringar den på Hawaii så klart). Så om du är en riktig ”frysare” rekommenderar vi dessa dräkter Kiguruimi och Onesies för att njuta av några roliga men varma dagar

Snögubbe maskeraddräkter

Snögubbedräkten får inte saknas i denna lista över julmaskeraddräkter. Varm, rolig och väldigt gosig, precis som Olof.

Jultröjor: fultröjor

Låt ingenting förstöra din julkänsla och låt alla veta att du är en julälskare med dessa jultröjor. Ta emot alla på julafton med dessa tröjor, posera för julhälsningen med ett mysigt och hemtrevligt utseende och framför allt, njut av festligheterna bra varmt.

Eller, om din julanda är nedsänkt i teknik, kan du ta på dig denna digitala modell av tröja med vilken skorstenen blir mer realistisk än någonsin.

Julgransdräkter

Vid julen dekorerar vi våra hem med ornament och juldekorationer, julsång hörs i bakgrunden medan vi sätter fram julkrubban eller klär granen … Julgranen! Ja, trädet är också en av huvudpersonerna i hemmet just nu. Tillsammans med jultomten och kungarna som lämnar sina gåvor, så bredvid denna tillbringar vi kvällarna med vår familj och barnen har kul med att placera julgranskulor, glitter och stjärnan på toppen … Så varför inte en dräkt av en Julgran?

Julaccessoarer till din maskeraddräkt

Men precis som när det gäller vilka färger man gillar till jul, så gäller detsamma tillbehören. Om du är en av dem som inte gillar att bära en maskeraddräkt men ändå vill delta lite på julen, så kan du alltid bära en av dessa julaccessoarer: Tomteluvan, tomtenisse mössa eller ett juldiadem … är några av de mest populära och de som finns överflöd på gatorna när julen närmar sig. Titta, titta!

Jultomteaccessoarer

Den första och viktigaste saken, om du i år måste vara jultomten, är att du kompletterar din maskeraddräkt med de bästa jultomteaccessoarerna, och det är därför vi skapat en lista här nedan så att du inte glömmer några. Kolla noggrant!

Du får aldrig glömma tomteluvan, den klassiska röda och vita mössan som kännetecknar denna karaktär så mycket. Men låt det inte stanna där, vi erbjuder dig många olika idéer för att bli den mest originella jultomten.

Även om det är grått, är det tjocka skägget och håret på jultomten något som gör många avundsjuka! Komplettera din dräkt på bästa sätt med ett riktigt lockigt skägg och matchande peruk.

Hur skulle jultomten som läser så många brev inte tappa lite syn? Du behöver ett par glasögon!

Med kylan i Lappland är det normalt att jultomten fryser om händerna, och med det tunga jobbet att förbereda miljoner julklappar till alla måste jultomten skydda sina händer. Tomtemor behöver heller inte oroa sig, för vi har speciella vantar för henne också!

Den här lilla gubben skulle inte vara lika bedårande utan den ”kurviga figuren” som han kännetecknas av, en stor mage som får oss att ömma ännu mer för jultomten.

Och för att anpassa din maskeraddräkt väl till magen … behöver du ett stort svart bälte som ger den här dräkten en mer seriös look.

Du kommer att behöva ett svarta stövlar för att matcha bältet, men om dina är hos skomakaren kan ett par svarta stövelöverdrag bli mycket användbara.

Och vad skulle jultomten vara utan hans magiska säck så att han kan ta med sig alla julklappar? Det är den viktigaste detaljen för att bli en riktig jultomte!

Juldiadem

Något som är mycket populärt pga. sin enkelhet, elegans och komiska touch är diademen. De finns i många olika slag, från jultomten som klättrar ner i skorstenen, till de som simulerar en julgran. Med dem kommer vi aldrig att sakna den där lilla extra känslan av humor som alltid kännetecknat oss.