Skip to content

Bröllopsdekorationerna du behöver för din stora dag

Ett bröllop är en mycket speciell dag för par. Och dess betydelse och höga organisationsnivå gör det utan tvekan mycket stressigt. Så vi vill hjälpa dig att göra denna uppgift lite enklare, hjälpa dig att hitta personliga bröllopsdekorationer anpassat för din budget och hantera varje liten detalj för att skapa en perfekt dag.

Först måste du ta reda på de viktigaste sakerna att tänka på när du organiserar ett bröllop.

Viktiga faktorer för bröllopsorganisation

  1. Du måste först göra klart för dig vilken typ av bröllop det ska bli. Ett kyrkbröllop, på en ladugård, en restaurang, en bankettsal, om det kommer att vara på morgonen eller eftermiddagen etc. När du har bestämt dig för platsen, datumet och tiden har du redan tagit det första stora steget.
  2. Nästa sak är att definiera bröllopets stil. Blir det ett temabröllop, svart slips, eller får gästerna ha på sig vad de vill?
  3. Därefter måste du hitta en bra fotograf och bestämma om du vill göra en bröllopsvideo. Det är också en bra idé att välja brudensklänning och brudgummens kläder i förväg, så att du har tid för olika ändringar och justeringar. Särskilt när det gäller brudensklänning.
  4. När du väl har allt under kontroll, eller åtminstone organiserat, är det dags att börja tänka på bröllopsdekorationer. Du kan hyra en bröllopsplanerare för att hjälpa dig med detta, men det är dyrt och du kommer fortfarande att vara den som fattar alla beslut. Du kan också välja att organisera det själv, lite i taget, helt efter din egen smak. För att hjälpa dig kommer vi att ge dig all information om vad du behöver, samt idéer som hjälper dig att skapa den mest betydelsefulla och oförglömliga bröllopsdagen.

Allt du behöver för att dekorera ditt bröllop

Att dekorera ett bröllop är inte lätt, det finns många detaljer att tänka på, men med lite tid och tålamod kommer allt se perfekt ut. Vad finns det att tänka på när det gäller dekorationer?

    • Fotosession och Fotobås: Skapa ett bra utrymme där gästerna kan ta roliga foton, både med det lyckliga paret och varandra – det är viktigt! För att göra detta måste du skapa en bakgrund med era namn eller datum för ert bröllop och inkludera ett foto av er båda. Framför allt måste du hitta några roliga accessoarer de kan prova.

    • Bordsdekorationer: Det är också viktigt att dekorera bordet där dina gäster ska äta med några vackra detaljer. Hitta en fin bordsduk, normalt kan bröllopslokalen age dig många alternativ och sen kan du dekorera duken med några bordsdekorationer, ljus, konfetti, bordlöpare, dekorativt band etc.

    • Dekorationer för mottagningen: Använd hängande dekorationer som girlanger, papperslyktor och banderoller med olika meddelanden som du kan hänga runt om i rummet. ”Just Married”, ”Welcome” och ”Love is Sweet” girlander, eller personliga girlander med era namn, är fantastiska alternativ du kan använda för att dekorera din mottagnings sal.

    • Bordsplacering: Det är viktigt för dina gäster att veta vilket bord de sitter vid, så du måste göra en bra bordsplaceringsplan. Detta är en typ av karta som visar alla olika bord och var dina gäster kommer att sitta. För att göra detta kan du numrera dina bord, eller namnge dem något speciellt, som filmer du gillar, städer eller länder du har rest till… Sedan kan du välja en viss bild eller kort för varje bord och placera på borden för att identifiera rätt bord.

    • Godisbar: natten är här och så är festen. Vad passar bättre än att matcha ett glas vin med några godisar. Det är vad godisbaren är till för. Ett bord fullt av godis och choklad. För att organisera det, samla ihop några olika lådor, burkar och dekorativa tallrikar som matchar resten av bröllopsinredningen. Glöm inte sugrör, tandpetare och dekorationer som kransar, ballonger och dekorativa fläktar.

    • Bröllopsbildekorationer: Det finns massor av alternativ här, så att du kan bestämma vad du vill ha. Du kanske vill välja filminspirerade dekorationer genom att binda några aluminiumburkar på stötfångaren som studsar längs vägen när du kör. Vi har några dekorativa burkar som passar just för detta. Eller något enklare kanske, med en rosett på dörrarna och en ”Just Married” -skylt, eller en personlig banderoll, fäst bak på bilen för lite kul.

  • Askar för vigselringar: De vigselringar som du kommer att sätta på under ceremonin för att beteckna det löfte du gör, vare sig det är i en kyrka eller vid en borglig ceremoni, förtjänar att förvaras i ett vackert skrin eller ask. Förutom klassiska glasskrin har vi några mer unika alternativ, som en liten trädstam med plats för två ringar eller raffia-kuddar för att placera ringarna på toppen.

Du kommer inte missa en detalj med dessa topptips! Vi har några fantastiska och prisvärda alternativ för oros fri dekoration. Hitta din stil och allt annat kommer att falla på plats.

Let’s get married!