Skip to content

Temafester

Temafester: 7 TOPP-idéer för originella fester

Har du slut på idéer på temafester? Vill du ordna en originell maskeradfest? Okej, vi älskar fester, och du har hamnat rätt … En temafest är det bästa sättet att njuta av roliga ögonblick med vänner, vi kan tex dra nytta av årstiden och fixa en rolig sommarfest, en 80-tals fest, en fest med Hawaii tema, med superhjältar, ett piratparty … vad du än kan komma på!

Vi kommer att granska flera dekorationsidéer för fester så att du kan organisera en rolig temafest, även med förslag för dig för att fixa den mest lämpliga maskeraddräkten för tillfället och den bästa dekorationen för att skapa den rätta känslan. Låt oss titta på teman för olika fester!

Idéer för en Piratfest

Piratlivet är det bästa livet! Och eftersom vi aldrig fått uppleva det, kommer vi att försöka återskapa det och organisera det genom att anordna ett piratparty. Om det är sommar, ännu bättre då ni kan ordna festen runt en pool eller vid havet. Och om det finns ett fartyg på plats, ännu bättre! Piratparty är ett av våra favoritpartyteman!

För att fixa detta behöver du några riktigt bra pirat maskeraddräkter. Vi föreslår några idéer för att klä dig ut som en pirat, med maskeraddräkter för både barn och vuxna.

När du väl löst maskeraddräkterna så råder vi dig att dekorera utrymmet lite. Du kan göra det med några piratparty dekorationsartiklar, som palmer, roder, piratflaggor eller papegojor.

En originell Hawaii-fest

Fler idéer för temafester: i sommarteman, vad sägs om en Hawaii temafest vid poolen? Du kan servera cocktails med roliga sugrör, klä ut dig med din Hawaii kjol och en krans med blommor och gå i bikini hela dagen.

Den hawaiianska klädseln är mycket karakteristisk och förutom den nödvändiga kjolen med blommor, snäckor eller palmblad krävs också en blomsterkrans och coola färgstarka skjortor för killarna.

Du kan välja de mest grundläggande hawaiianska maskeraddräkterna, med dess kjol och behå eller blomstertopp, utöver alla tillbehören. Detta är en idé för en temafest som inte gör någon besviken .. 🙂

För killarna är det grundläggande halmhatten med blommor och en skjorta (absolut inte diskret).

Förutom Hawaiianska dräkter ger vi dig några idéer om hur du kan organisera festen, med hänsyn till Hawaiiansk dekoration.

För att välkomna gästerna finns inget bättre sätt än det vackra Hawaiianska ordet: Aloha

För att dricka cocktails, ett kokosnötformat glas och sugrör med blommor

Om du ska ställa fram tilltugg kan du också dekorera bordet med en hawaiisk duk.

Fler festidéer: 70-talsfest

Låt musiken spela och discokulan snurra!

Och när vi pratar om teman för fester kan vi inte sluta ha roligt med en retrofest på vilken vi ska använda de roligaste och mest originella discomaskeraddräkterna. Du kan bli en sann 70-talsdiva med den här dräkten som inkluderar en svart utsvängd dräkt, silverbälte och pannband.

Du kan lägga till en blond peruk för att komplettera din outfit

För att bli dansgolvets drottning är denna outfit perfekt.

Missa inte afro peruken eller glasögonen. Och låt oss röra på höfterna!

För killar har vi också disco maskeraddräkter, psykedeliska dräkter och rockardräkter

Vi får inte glömma temadekorationen för temafester och om du verkligen vill få till denna sjuttiotals och dansfest föreslår vi att du kastar färgglad konfetti överallt och lägger till några lyktor för att göra iordning dansgolvet.

Fler idéer och teman för fester! 20-talsfest

Vi går längre bakåt i tiden för att gå till gangsterns tid och du kan sätta på dig din cabaret eller burleskklänning. En mycket rolig idé för att organisera en temafest för vuxna eller barn som du säkert redan har tänkt att du någon gång skulle vilja förbereda. Titta på dessa förslag och tänk på hur du vill anordna din temafest. 20-talsfesten är ett superkul partytema.

Kom ihåg att accessoarerna är viktiga för att komplettera din dräkt, så glöm inte din kulspruta och din gangsterhatt.

Kom även ihåg att du kan lägga till accessoarer som hårtillbehör, smycken och det karakteristiska cigarettmunstycket.

Gastronomisk fest, en annan originell temafest idé

Det är uppenbart att maten inte får saknas på dina roliga temafester, eller hur? Men vi kommer att ta det ett steg längre och organisera en hel fest i gastronomiskt tema: med olika matmaskeraddräkter. Sött, salt, snabbmat … På så sätt kan ni gå runt i era favoriträtter och drycker!

Hippiefest från 60-talet, en annan rolig idé

Vi fortsätter att resa i tiden och nu kommer vi till 60-talet, de galna 60-talet. Känner du för att organisera en originell hippiefest? Vi tror att det kan bli hur roligt som helst ifrån första ögonblicket …

Återigen är tillbehören till dessa maskeraddräkter mycket viktiga: glas, peruker, diadem … Länge leve 60-talet!

Kom ihåg att det också är viktigt att dekorera festen för tillfället, så glöm inte att placera ut några blomkransar, girlanger, servetter och borddukning i ren hippiestil.

Fler typer av temafester: Yrkesfest

Ett annat tema för att organisera din fest i sommar kan vara olika yrken. Du och dina vänner kan bli astronauter, rockstjärnor, kockar eller forskare. Det är bra med yrkesmaskeraddräkter, då vi kan förvandlas till de vi alltid velat vara… 😉

Vad tycker du om alla dessa exempel på temafester? Vi har sett många typer av temafester … 😉 Allt är klart för att njuta av dina roligaste temafester, med en mängd olika originella partyteman. Du måste bara låta fantasin flyga och tänka på det ämne som du vill att din kväll ska handla om, skaffa dekoration och maskeraddräkter…

Have Fun!