Skip to content

Halloween dekoration

I det här avsnittet hittar du de klassiska idéerna för att dekorera till Halloween men också de mörkaste och mest skrämmande dekorationsidéerna som ger gåshud även på de modigaste.

Det läskiga spökhuset

Denna Halloweenfest låter alla gäster välja fritt att klä ut sig till vad de vill, och för alla ska kunna välja den Halloween maskeraddräkt som de gillar bäst (förutsatt att den är mörk och skrämmande …): häxor, vampyrer, zombies, och trollkarlar …

Men det viktiga för att din fest ska bli lyckad är halloweendekorationen i ditt hem så att alla får uppleva en skrämmande stund: spindelnät, pumpor, otrolig väggdekoration, falskt blod …

Du kan komplettera atmosfären genom att blanda passande cocktails som ser ut som magiska drycker med färgade drycker, till exempel gröna, blå eller röda blandningar … eller använda torr is för att släppa ut rök och ge dem en skrämmande touch. Du kan också använda spöklika glas och redskap för att dekorera festen.

En ofta använd version för denna fest är att uppmuntra dina gäster att anta rollen som huvudpersonerna i skräckfilmer och att klä ut sig med Freddy Kruegers maskeraddräkt, Jasons ifrån fredag den 13, Pennywise (Clownen ifrån It) … eller någon annan dräkt mer ”för all publik” som Familjen Addams maskeraddräkter.

Greve Dracula och hans trogna följe av vampyrer

I det här avsnittet kommer du att fokusera på vampyrer, alla vet något om dessa blodsugare, så du kan göra ditt hem till en vampyrs fängelsehåla. I så fall får du inte glömma dekoration i rött och svart, gravar och gravstenar som på en kyrkogård, svagt ljus, för även om det nu mera finns de som lyser upp med lite solljus så kommer vi att stanna kvar vid den klassiska versionen att vampyrer bränner sig av solens ljus.

Inte heller får stearinljus, spindelnät, hörntänder och vampyrtänder och blod (falskt) saknas. Du kan också be dina vänner att klä ut sig som offer, välja vilken roll de vill och med bit märken på halsen.

Som en idé för denna fest rekommenderar vi att om du förbereder saftiga cocktails, med en rödaktig färg, eftersom de dricker blod, ni fattar. För att göra detta kan du ta hjälp av grenadin som blandning, juicer med röda bär … servera allt i dystra Halloween bägare och glas som dessa.

Välkommen till Zombie Land

Med den kända serien “The Walking Dead” så är inte längre de levande döda vad de var, zombie territoriet är på mode och du kommer därför aldrig att misslyckas om du fixar en fest baserad på dessa zombies, inspirerad av The Walking Dead eller utav vilka zombies som helst.

För Halloween dekoration av hemmet föreslår vi att du skyddar det mot en zombieattack med lite ”kropps rester” som om zombierna försökte komma in.

Om du har en trädgård kan du dekorera den som om det var en kyrkogård, med dödskallar, kroppar som kommer upp från jorden, gravstenar och alla slags element som kan skapa den rätta stämningen.

Vi har ovan sammanfattat klassikerna och nu föreslår vi här lite nya idéer, som även om de är groteska, är annorlunda och alltid kan få oss ur rutinen.

Det var en gång … En djävulsk cirkus

Cirkusen med så mycket färg och mångfald ger fantastiska alternativ för att klä ut sig, men om du är som oss … finns det inget mer skrämmande än en blodtörstig clown.

Därför föreslår vi att ni förvandlar era fester till en stor djävulsk cirkus, med mördar clowner, perversa djurtämjare, onda trapetskonstnärer, elaka akrobater och ett oändligt antal demoniska cirkusartister.

Vi föreslår dessa clownmasker för att komplettera er hemmagjorda maskeraddräkt och skrämma slag i alla.

Aliens: en fest ifrån en annan planet

Om vi verkligen är ensamma i universum … sånt slöseri med utrymme!

För att börja fylla det föreslår vi att du ordnar en utomjordingsfest.

För att göra detta måste du få dina gäster att klä sig ut som utomjordingar, var och en som de vill och vart fantasin leder dem, vilket kan bli väldigt roligt och du kommer att få veta graden av fantasi som var och en har, tro mig som maskeraddräkts expert, det kan bli riktigt minnesvärt.

Om du vill skapa lite mer av filmkänsla till din Alien fest, finns inget bättre sätt än att minnas filmen Alien och dess huvudperson Ellen Ripley, som står inför denna motbjudande och läskiga varelse från en annan planet.

Och det här är våra galna idéer för din Halloween-fest. Du kan också ordna en fritt val tema maskeradfest och låta alla klä sig ut som sina favoritkaraktärer (även om de inte är läskiga). Det viktiga är att njuta och ha kul bland vänner!

Horror is fun!