Maskeraddräkter originella Halloween

Om du letar efter Halloween maskeraddräkter, har du kommit till rätt ställe. Det spelar ingen roll vad din storlek är eller vad ditt favorit tema är. Hos Funidelia har vi förberett ett skrämmande urval med de mest originella, roliga och läskiga maskeraddräkter för dig så du kan uppleva ett riktigt Halloweenparty. Om du gillar skelett, finns det en förklädnad för dig. Också om du gillar mördande clowner. Du kanske föredrar att vara en mexikansk döskalle eller bli en legendarisk karaktär i en film, såsom Edward Scissorhands, Skelettbruden, Freddy Kreuger eller någon medlem av familjen Addams. Ta en rundtur i vår online-katalog och ta reda på vem du vill vara. Lägg till rätt makeup till din Halloween maskeraddräkt och hitta accessoarerna för att komplettera allt och redo är att sprida skräck! Du vet vad du måste säga: Trick or treat?

Filter
Din sökning:

Maskeraddräkter Halloween originella: maskeraddräkter med rädsla och terror

Maskeraddräkter Halloween

Om du går runt och väntar hela året på den mest skrämmande natten, är det för att du är ett riktigt fan av Halloween. Skrämselnatten per definition är nästan runt hörnet och här kan du hitta dina maskeraddräkter Halloween, perfekta för detta tillfälle.

För de som älskar det gamla, har vi typiska läskiga personligheter: häxor, vampyrer, skelett, vargmän.. Om du gillar det senaste, kanske du har tänkt på personligheter ifrån skräckfilmerna som Freddy Krueger, Jason, Corpse Bride, Jack & Sally ifrån Nightmare before Christmas eller zombie versionen av nästan vilken maskeraddräkt som helst.

Var inte rädd ( eller jo.. mmmmuuuaaajaja). Vi har alla dessa och många fler maskeraddräkter Halloween klassiska och originella. Om du vill klä ut dig i familj så är det inga problem, då vi har skräckmaskeraddräkter för alla åldrar. När det gäller maskeraddräkter Halloween för barn kan du ju även använda dem till andra event, som skolfester eller födelsedagskalas.

Om du är händig och gillar att skapa din egen maskeraddräkt Halloween hemma, så rekommenderar vi dig att komplettera med några accessoarer och tillbehör. Kom ihåg att det är de små detaljerna som gör det!

Halloween firandets ursprung

Halloween

Även kallad Häxnatten eller de dödas natt är en fest med keltiskt ursprung vars antika firande härstammar ifrån Irland. Med åren har olika kulturer erbjudit sina egna versioner av denna kväll där de döda väcks till liv och vandrar på gatorna för att skrämma de levande.

Av denna gamla tradition som ifrån början visade slutet på det bra vädret och början på vintern och med den naturens död är det lite som återstår. Nu för tiden kommer den främst ifrån USA, där Halloween spridits till stora delar utav världen som en skrämmande med festlig kväll.

Natten mellan 31 oktober och 1 november så försvinner den tunna gränsen mellan levande och döda. Barnen är dem som upplever den med särskild intensitet, då de går ifrån hus till hus letandes efter godis, med den typiska frågan: ”Bus eller godis?”. Men samtidigt kan även de vuxna njuta av denna kväll där skrämsel och skojigheter är tillåtet.

Gator och barer dekorerar för tillfället med ljus och pumpor och Halloweenfesterna äger rum i varje hörn. De finns tom de som organiserar fester hemma med den typiska dekorationen och utklädda gäster för kvällen.

Maskeradfester, bål, förhäxade hus och skräckfilmer har huvudrollerna i denna årets mörka natt.

 

Klassiska maskeraddräkter Halloween

Eftersom Halloween nu är en tradition som man firat i mååånga år, så är de fantastiska skrämselmaskeraddräkterna välkända av alla. Med tiden har de anpassats till nya trender men en klassiker är alltid en klassiker.

De klassiska maskeraddräkterna Halloween som fortfarande gillas bäst är maskeraddräkterna häxor, maskeraddräkter med vargmän, maskeraddräkter skelett, maskeraddräkter vampyrer eller maskeraddräkterna monster.

Nedan kommer några detaljer om de förträffliga maskeraddräkterna Halloween.

Häxor och trollgummor

maskeraddräkterna häxor

Att vara en häxa är inte alltid bra men, på Halloween är det perfekt! På denna de dödas kväll så är maskeraddräkterna häxor ibland de mest efterfrågade. De blir aldrig omoderna och de finns många olika versioner av dessa klassiska maskeraddräkter Halloween.

De gamla hederliga med kvast och hög hatt eller de mer moderna som tex häxan Maleficent. Sexiga maskeraddräkter och andra lite mer täckande finns till ditt förfogande i vår katalog.

En maskeraddräkt häxa är alltid rätt. Bara en sak… Se upp med häxprocesserna!

Vargmän… auuu!!

Disfraces de hombre lobo

Auuuu!!! Var försiktiga, det är fullmåne och någon är hungrig. Vargmännen drar ut sina klor för att jaga på Halloween.

Med sina huggtänder, klor och håriga utseende, så är vargmannen en annan förträfflig personlighet, en riktig klassiker för att klä ut sig till.

Det är också en bekväm maskeraddräkt, då det räcker med ett par tassar och en mask. Om du är väldigt hårig så är det ännu bättre! Redo att yla?

Vampyrer, inte utan sin bloody mary

Maskeradkläder Vampyrer

Här luktar det blod och de är väldigt törstiga. Vampyrerna utnyttjar nattens mörker på Halloween natten för att suga blodet ur deras offer. Skydda din hals för huggtänderna finns överallt.

Med sina caper och sin bleka hy vandrar de längs gatorna, hungriga på sin favoritdryck. Den är röd och i ditt fall, om du ska på en fest kan det vara en bloody mary. Vilken drink kan vara bättre för detta tillfälle?

Ifrån Nosferatum eller greve Dracula till Bella Swan och Edward Cullen ifrån sagan Twilight så har vampyrerna aldrig blivit omoderna.

Skelett: Vi dör för deras ben

Maskeradkläder Skelett

Halloween natten är den mest lämpliga för att röra på skelettet, bokstavligt talat. En Klassiker ibland klassikerna är maskeraddräkterna skelett. Vi dör för dessa vandrande ben. En enkel maskeraddräkt men alltid framgångsrik med vilken du kan gå bekvämt och påklätt.

I vår kollektion av maskeraddräkter Halloween hittar du många olika alternativ med skelettdräkter, både tighta och vida. Både som klänningar och som ett andra skinn för alla åldrar och smaker.

Senaste trenderna i maskeraddräkter Halloween

Tillsammans med de klassiska maskeraddräkterna finns det andra som slagit igenom stort de senaste åren. Det kan vara ifrån vissa tv serier eller filmer, eller ifrån mode som sprids i samhället och det finns några koncept som kommit starkt till Halloween.

Vi pratar om maskeraddräkterna zombie, maskeraddräkterna galna clowner och maskeraddräkterna Catrina, det mexikanska skelettet med sin uppseendeväckande sminkning.

Alla dessa kan du dessutom komplettera med en skrämmande halloween mask i hög kvalitet, gjorda i latex och tom med rörelse, som du kan skaffa dig för att ge dina maskeraddräkter den där brutala realistiska looken.

Zombies everywhere

Maskeradkläder Zombie

Om de redan var ganska polulära så har framgångarna med tv serier som The Walking Dead verkligen fångat tittarna och fått upp intresset för dessa maskeraddräkter Zombie. Så pass mycket att vi numera har en zombieversion av alla maskeraddräkter.

Tänk efter, vilken klädsel som helst kan förvandlas till en zombie utan större problem. Lite blod här, ett utpoppande öga där, en bit köttslamsa, vi river skjortan och längst ner på byxorna lite grann och färdigt! Tom Snövit eller en rugbyspelare kan bli en zombie på ett ögonblick. Dessa döda är mer levande än någonsin!

För att helt komma in i rollen, rekommenderar vi dig en bra sminkning och att du övar på de långsamma och ryckiga rörelserna. Det är troligt att du under kvällen stöter på minst en zombie och inte därför att du letat…

Catrina, den mexikanska döskallen

Maskeradkläder Catrina la calavera mexicana

Hon är vacker och skrämmande på samma gång. Hennes namn är Catrina och hon är den mest färgglada och uppseendeväckande dödskallen. Hon är dödskallen som Diego Rivera formade på en mur upphängd av fjädrar.

Sedan dess har Catrinas utseende utvecklats till ett helt mode med uppseendeväckande dödskallar. Det är oftast kvinnor som klär ut sig till henne och förvandlar sin look till dagens trend. Det viktigaste är den karakteristiska sminkningen och hennes krona med blommor på huvudet. Dessa Catrina looks är utan tvekan perfekta som maskeraddräkter Halloween för henne.

Clowner som får en att…. gråta!

skrämmande clown maskeraddräkter

Att gå ifrån skratt till gråt kan ske på ett ögonblick. Eller kanske du ska fråga vilka som har fobi för clowner? Ja, det är ett patologiskt tillstånd som många lider utav. Så många så det tom fått ett namn: coulrofobi.

Vi vill inte att du ska lida eller må dåligt utan att du ska ha roligt. Om du gråter så ska det vara utav skratt! För det, så hittar du i vår katalog ett stort utbud av skrämmande clown maskeraddräkter.

I ren It stil, Stephen Kings film, kan du gå runt på gatorna och skrämmas med en utav våra favorit maskeraddräkter till Halloween, den djävulska clownen. Vi rekommenderar dig att komplettera dräkten med några bra clownskor, och så självklart en mask.

De mest skrämmande mördarna ifrån filmen

Om du är ett fan utav skräckfilmer så får du inte missa maskeraddräkterna skräckfilm.

Vi har maskeraddräkter ifrån Saw, Freddy Krueger, Fredag den 13e, Maleficent, Chucky, Michael Myers, Scream…

Om du inte är så insatt i temat, så ska du veta att maskeraddräkterna mördare ökar i popularitet för varje år, speciellt till Halloweenfester.

I denna sektion med maskeraddräkter Halloween hittar du dräkter och komplement till de mest populära och skrämmande karaktärerna ifrån filmen. Redo för våra bästa scary maskeraddräkter?

Freddy Krueger, Terror på Elm Street

Maskeradkläder Freddy Krueger

Allt började på Elm Street 1982. Det var första gången vi såg Freddy Krueger i action, mördaren av tonåringar i filmen Terror på Elm Street. Sedan dess har maskeraddräkter mördare som denna varit mycket populära.

Med sin randiga jersey, hans förvridna ansikte, en hatt och sina karakteristiska händer med knivar så sprider Freddy skräck varje natt och skapar mardrömmar för barn och unga.

Var försiktig med vad du önskar dig, ibland kan det bli verklighet, speciellt under Halloween.

Jason Voorhees, Fredag den 13e

Maskeradkläder Jason Fredag den 13e

Allt började med ett sommarläger vid kristallsjön. Jason Voorhees, en pojke med intellektuellt handikapp som alla retade dör nästan drunknade i en sjö utan att någon, inte hans lägerkamrater eller ens ledarna gjorde något för att rädda honom.

För att hämnas så dödar hans mamma Pamela alla hon kan och förvandlar lägret till ett blodbad. Jason försvarar sin mamma som dör av ett knivhugg.

För att hedra henne, så bär mördaren alltid en machete och en hockeymask som täcker hans ansikte.

Billy mördardockan i Saw

Maskeradkläder Saw

Med tillåtelse av Chucky, är han den läskigaste dockan de senaste åren. Billy är namnet som denna docka är känd som, genom John Kramer, en riktig mördare som tar sina offer genom fruktansvärda dödar. De är huvudpersonerna i sagan ifrån filmerna Saw, som markerade ett innan och ett efter i den psykologiska skräckfilmens värld med sin premiär 2004.

Hans utseende är mycket speciellt, klädd i en svart dräkt med jacka och röd slips. Hans ansikte är vitt med med två röda spiraler, en vid varje sida av käkbenet. Denna skrämmande personlighet med diaboliska ögon som tar sig fram på trehjuling och skapar panik bland sina offer.

Michael Myers, Halloween

Maskeradkläder Michael Myers

Efter att ha spenderat 15 år på en psykiatrisk klinik efter att ha dödat sin storasyster, så kommer Michael Myers ut ur sin fångenskap och fast besluten att göra slut på sin lillasyster. Han är huvudperson i sagan Halloween som består utav 10 filmer.

Myers känner man igen på hans arbetsklädsel, en vit mask och hans vapen, en slaktarkniv.

Han är en del utav genren ifrån skräckfilmen kallad slasher, baserad på mördare med knivar eller andra vassa vapen. Det finns även andra i denna genre som vi nämner i denna sektion som tex Freddy Krueger och Jason ifrån Fredag den 13e.

Andra karaktärer som kommit ut på den stora duken

De är inte så skrämmande, varken mördare eller så hänsynslösa men de har ändå sin plats under Halloween. I vår katalog hittar du maskeraddräkter Jack & Sally ifrån Nightmare before Christmas, eller ifrån Corpse Bride i samma linje. Om ni är en grupp, kan ni representera medlemmarna i Familjen Addams. För de som älskar svart så är Edward Sissorshands ett bra val.

Alla dess är huvudpersoner i filmer, några lite äldre och några nyare, som genom deras karaktärer blivit mode på maskeradfester och framför allt på dödas dag.

Emily, huvudpersonen i Corpse Bride

Maskeradkläder Corpse Bride

Hennes utseende, mellan elak och gullig har gjort Corpse Bride till en utav de mest populära karaktärerna både för Halloween och till andra maskeradfester.

Klädd som en brud, alltid med slöja och ansiktet sminkat i bleka toner och ringar under ögonen, så är Emily huvudpersonen i den animerade filmen av Tim Burton. Tekniskt sett så är hon död och hennes hjärta slår inte längre. Trots det är denna gulliga tjej kapabel att få vem som helst att bli kär i henne med hennes dödliga skönhet. Är du redo för ett dödsbröllop?

Jack och Sally ifrån Nightmare before Christmas

I samma linje och härstammande ifrån Corpse Bride så tog Nurton Nightmare before Christmas till bioduken, en pionärsfilm 3D animation, vars personligheter rör sig mellan det skrämmande och det kära.

Huvudpersonerna är Jack Skeleton och Sally. De bor båda i Halloween Town där man självklart firar helgen stort. Trötta på att det alltid är samma visa varje år, så ger sig Jack ut för att leta nya mål och hitta festligheten med Julen.

Estetiken av dessa två personer är en utav de mest representerade under Halloween festerna.

Han är skelettet med kostym och hon, en trasdocka klädd i tusen färger och hemligt förälskad i Jack.

Sallys sminkning är en utav styrkorna med denna maskeraddräkt. Om du vill karakterisera dig som henne så ger vi dig några råd och tips i denna lärofilm.

Familjen Addams, ett härligt gäng

Maskeradkläder Familjen Addams, ett härligt gäng

Om du behöver en maskeraddräkt för en hel grupp, så är familjen Addams ett bra val. Varje person kan representera en utav medlemmarna i denna extravaganta klubb.

Morticia och Gomez Addams är föräldrarna i familjen. De har två barn, den yngsta heter Wednesday och hennes storebror heter Pugsley. Vi har också farmor Addams, som utöver att ha fått Gomez också har en andra son, känd som Fester.

Den som kompletterar gruppen är den vandrande handen Thing som också är familjens maskot och kusinen Itt som talar ett språk som bara familjen Addams förstår.

En annan av Tim Burton: Edward Sissorshands

Maskeradkläder Edward Sissorshands

Behöver du jämna till luggen? En hårklippning? Har du en jobbig etikett? Lugn, Edward Sissorhands har alltid en sax till hands.

Denna karaktär, skapad än en gång av Tim Burton, är huvudpersonen i filmen som bär hans namn. Edward föds med saxar istället för händer och det är en mörk och romantisk personlighet på samma gång.

Godis eller bus? Halloween för barn

maskeraddräkter Halloween för flickor och pojkar

Vi berättade i början att Halloween upplevs med en speciell illusion för barn. Ifrån den anglosaxiska tradition har bus eller godis överlevt (”trick or treat” på engelska).

Det sägs att dess ursprung kommer ifrån under den stora svälten på grund av potatisen som drabbade Irland flera sekler tidigare och att de fattiga därför tiggde mat ifrån husen i de rika stadsdelarna.

Därifrån har traditionen ändrats till att barnen går och ber om godis ifrån hus till hus. Utklädda i sina maskeraddräkter Halloween försöker de få så mycket godis som möjligt.

På Funidelia hittar du ett stort utbud av maskeraddräkter Halloween för flickor och pojkar, både i alla dessa versioner vi nämnt tidigare och i andra speciellt utformade och tänkta för de små i hemmet.

Om du är en utav dem som anser att ju fler man är desto roligare kan man ha, så kan du här hitta idéer med maskeraddräkter Halloween för grupper, för par, för barn och tom för husdjuren.

Happy Halloween!

Top