Skip to content

Att ha roligt hemma är fullt möjligt! #HaveFunAtHome

Från Funidelia önskar vi att ni i dessa ögonblick av osäkerhet och förvirring förblir positiva och tar hand om varandra. Allt kommer att passera, solen kommer att skina igen och vi kommer tillbaka starkare!

Vårt team kommer att fortsätta arbeta dag för dag och leverera beställningar med alla säkerhetsåtgärder som finns tillgängliga för att fortsätta skapa nöje i hemmen. Så att du kan ta hand om dig själv och aldrig förlora leendet. Vår slogan har alltid varit ”Have fun!”, Men vi tror att det just nu är nödvändigt att göra en liten förändring. Därför vill vi påminna er om att även om det fortfarande inte finns något botemedel mot coronavirus, så finns det ett botemedel för tristess! 😉 Det viktigaste är att inte sluta le!

Så därför har vi förberett det här inlägget för er med några häftiga och roliga idéer för att göra karantänen mer uthärdlig, särskilt för de små som är de som kommer att märka av den mest.

För er som arbetar hemifrån

Vårt teams arbete har också påverkats av dessa exceptionella omständigheter och vissa av oss har möjlighet att arbeta hemifrån. När du arbetar hemifrån är det lämpligt att försöka hålla samma rutiner: börja och avsluta dagen vid vanlig tid, skapa så långt som det är möjligt ett eget utrymme för att sitta och jobba precis som på kontoret eller klä dig som om du skulle gå till jobbet.

@virpix8

Men allt detta betyder inte att du inte kan vara bekväm. Det handlar inte om att gå med täcket runt dig hela dagen. Ta av dig pyjamasen för videosamtalet med din chef, men när du är klar med jobbet, sätt återigen på dig din bad eller morgonrock för att känna dig bekväm, koppla av och koppla bort. Har du sett hur varma och mjuka dessa nördiga badrockar är?

De finns också i barnstorlekar så hela familjen kan matcha varandra:

För att koppla bort lite från stressen dessa dagar på jobbet och med all information som kommer om coronavirus, leta hemma efter ett litet hörn för bara dig, att hitta lugnet och spendera några minuter. Det finns inget bättre än att gå ut på terrassen eller balkongen och ta ett djupt andetag, eller en kopp kaffe i soffan och titta på en bra serie, eller hur? Lägg till din nördiga touch till kaffet med en mugg med dina favoritkaraktärer: Harry Potter, Simba, Rick & Morty, superhjältar … Det finns till och med några som ändrar färg pga. temperaturskillnaden i vätskan de innehåller.

Bekämpa tristess som familj

Vi säger alltid att vi saknar tid för allt vi vill göra. Och nu, när vi som bäst kommer att kunna utnyttja den tiden hemma … så är vi uttråkade? Det är omöjligt! Det finns många saker att göra hemma för att kämpa mot denna tristess, så att de små blir underhållna och lär sig medan ni kan njuta som en familj. Här är några idéer:

1. Bakningseftermiddagar

Sedan Masterchef Junior kom in i våra liv finns det många barn som vill hjälpa mamma och pappa i köket och som tycker om när de kan få vara ”små kockar”.

Att förbereda en pizza, göra några cupcakes, några kakor eller en sockerkaka är några av de enklaste recepten och de som är roligast för de små, särskilt med några av dessa originella bakformar.

Vad sägs om att göra några cupcakes från ditt favorit Hogwarts hem? Du behöver:

  • 80 gr. smör
  • 200 gr. socker
  • 200 gr. mjöl
  • 1 tesked jäst
  • 120 ml mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tesked vaniljextrakt

Blanda smöret med sockret tills du har en krämig smet. Tillsätt ägg och mjölk och vispa blandningen igen. Häll i hälften av mjölet och blanda igen. Lägg i vaniljextrak och resten av mjölet och blanda tills du har en jämn smet utan bubblor.

Fyll cupcakeformarna (två tredjedelar räcker) och grädda i 20-22 minuter på 180 ° C. Efter denna tid kan du sticka dem med en tandpetare för att se om de är väl bakta. Om tandpetaren förblir ren är de färdiga.

Dekorera cupcakesen med en smörkräm-frosting. För detta måste du blanda smör (rumstempererad) och florsocker i lika delar. Du måste vispa blandningen på medelhög hastighet tills den är tillräckligt krämig.

Gillar du sockerkaka bättre? Vad sägs om en ifrån dina favoritserier eller tecknade filmer? Du behöver:

  • 125ml citronjuice
  • 3 ägg
  • 375ml mjöl
  • 125ml socker
  • 125ml olja
  • 1 kuvert med jäst

Lägg alla ingredienserna i en skål och blanda tills du har en jämn smet utan bubblor. Häll smeten i formen. Om formen är i silikon behöver du inte smörja den först. Men om du vill kan du sprida lite mjöl eller florsocker i formen innan du häller degen för att göra det lättare att ta loss kakan.

För en gourmetkaka … Du kan separera smeten i två skålar. Tillsätt kakao i en av dem och rör om väl. Häll den kakaofria blandningen först i formen och sedan försiktigt den med kakao. Båda kommer att blandas inuti och bilda ett unikt mönster som först kan ses när kakan delas.

Och några chokladgrodor som Honeydukes? Här visar vi dig hur du förbereder dem. Men var försiktig, du vet att dessa grodor ”bara hoppar en gång” 😉.

2. Dags att träna!

Genom att behöva stanna flera dagar utan att kunna lämna hemmet kommer vår kropp att märka bristen på fysisk aktivitet. Så det är viktigt att hålla sig i form och träna. Vi kan skapa en plats i hemmet för ha ett eget gym och om vi inte har ”maskinerna” kan vi använda det vi har till hands: om vi inte har en pilatesboll kan vi använda en stor badboll och i frånvaro av vikter kan vi lyfta tetrapack med mjölk … eller använda själva barnen som PaNe Trainer 🙂 Du måste bara ha lite fantasi!

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Hoy es un entrenamiento más distendido donde el objetivo principal ha de ser divertirse con vuestros hijos y esos súper Papis! Y si no tenéis hijos… Siempre podéis coger algún objeto o peluche… 🤷🏻‍♂😂 💪👶 #YoEntrenoEnCasa @oliver_pupe @funidelia Y… Nomino a #IRONMAN !!! Se atreverá a grabarse algún ejercicio??? 🤔😏 #COVID_19 #EntrenamientoEnCasa #EntrenaEnCasa #Fuerza #Salud #Training #Trainer #Entrenamiento #Home #Casa #Family #DiaDelPadre #Papa #Padre #Father #Papi #Baby #Bebe #DiversiOn #Coronavirus #Pandemia #QuedateEnCasa #PaneTrainer

Una publicación compartida de PaNe (@panestrike) el

3. Med fantasi kan man klara allt

Det finns inget bättre sätt för att få igång ett barns fantasi än en bra bok. Äventyr, fantastiska berättelser med dess favorit sagokaraktärer. Det hjälper dem att underhålla sig själva, förbättra deras läsförmåga och att inte tappa skolrutinerna. På detta sätt kommer de att lära sig att de kan ha kul hemma läsandes och fly iväg ett tag ifrån instängdheten.

Men om du verkligen vill hjälpa dem att övervinna tristessen kan ni klä ut er som huvudpersonen i hens favoritbok. Oavsett om det är Harry Potter, Peter Pan, en prinsessa eller en superhjälte ifrån serietidning …

Du kan också leka tillsammans och gå förklädda som en familj. Var och en utklädd som en Star Wars-karaktär och slåss mot ”Darth Virus”. I maskeraddräkter med The Avengers som tillsammans besegrar den onda ”Coronathanos”. Eller förhindra med din lilla prinsessklänning att den onda häxan får tag på ”corona” och erövrar kungariket.

4. Sluta aldrig spela spel

Men om det finns en typisk aktivitet som förenar familjen, är det bordsspel. Från Fia med knuff att spela med de små till traditionella spel för att spela när de är lite äldre som Monopol, Risk eller Cluedo. Vill du göra det mer intressant och underhållande? Vad sägs om att göra dem tematiska? Du kan spela Harry Potter Trivial, Game of Thrones Risk eller Sagan om ringen Monopol!!

Håll en fest hemma

Och om du med alla dessa idéer för att göra vistelsen hemma mer uthärdlig fortsätter du att bli uttråkad och deprimerad trots dagliga applåder från ditt grannskapssamhälle. Oroa dig inte! Du stannar hemma! Vi har ett ess i ärmen: Fixa en egen fest.

Ja ja! Precis som du hör. Det krävs inte en stor fest med gäster för att ha kul. De människor du har närmast och som du bor med i denna stund är tillräckligt för att glömma alla sorger för ett tag och ha en fantastisk stund.

Du kan ordna en Hawaii-tema-fest för att glömma kylan, mexikansk fest och sjunga rancheras, enhörningsfest för att inte glömma att det också finns regnbågar, ett piratparty med en skattkarta för att hitta var mamma gömmer toalettpappret eller färgtema fester under hela veckan där varje dag har en egen färg.

Men det kan också hända att det är födelsedagen för en av familjemedlemmarna under dessa dagar. Att behöva stanna hemma kan och bör inte vara en anledning att sluta fira. Det finns alltid en anledning att fira födelsedagar och ännu mer om det är en av de små som fyller år!

Du kan fixa ett födelsedagskalas med hens favorittema: superhjältar, Frost, Star Wars, dinosaurier, rymden, Musse och Mimmi …

Så förlora inte hoppet, för att ha skoj hemma är fullt möjligt. Kom ihåg att du kan dela dina foton och ha roligt hemma med hashtaggen #HaveFunAtHome. Kämpa på och stanna hemma!

#HaveFunAtHome!

Här kommer en hälsning ifrån en del av Funidelia-teamet, som fortsätter att arbeta hemifrån.