Skip to content

Hur klär du dig som en clown?

Välkommen till Funidelia-cirkus! Om du gillar att bli klä ut dig och ”leka clown” har du kommit till rätt ställe. Vi kommer att hjälpa dig att skapa den bästa clowndräkten du kan föreställa dig.

Oavsett om det är för karneval eller Halloween, så är clowndräkter alltid ett bra val. Vi ska visa dig hur du väljer en bra dräkt, hur du sminkar dig som clown och vilka viktiga tillbehör du behöver. Vi berättar till och med, hur du förvandlar dig till en ond clownmördare för de mest skrämmande festerna!

Cirkusen har alltid varit den naturliga miljön för clowner, och vi alla har en liten clown inuti oss (även om vi inte tror det). Nu för tiden är det inte omöjligt att du stöter på en av dessa karaktärer i stadens centrum, alltid redo att få små barn, och till och med vuxna, att le.

Naturligtvis är det mycket kul att klä ut sig som en clown! Det bästa av allt är att du kan komma undan med alla hyss och tokerier, vilket du kanske skulle vara för generad för att göra i ”vanliga kläder”.

Inspiration för din clowndräkt

Vi har många alternativ för clowndräkter. Och bäst av allt är att du kan hitta kostymer för hela familjen – barn, man, kvinna… Till och med clowndräkter för bebisar. Det viktigaste är att välja din favoritdräkt, och vi har många att välja mellan:

    • Cirkusclowndräkt: Den mest kända typen av clown. Cirkusclownen klär sig i flerfärgade, iögonfallande kläder med breda byxor och stora t-shirts. Du kan klä dig i en väst, hängslen, en fluga, en hatt och naturligtvis stora skor. Även andra accessoarer som en färgad peruk eller en stor röd näsa. Denna eleganta clowndräkt eller denna clowndräkt för barn är två bra exempel på cirkusclowner.

    • Harlekin dräkter: Harlekins var karaktärer som dök upp i den italienska teatern ”Commedia dell’arte” under XVI-talet. De klädde sig i kläder tillverkade av restdelar från olika kläder. Slutligen började deras kläder att utvecklas till kostymer i svart och vitt med ett framträdande diamantmönster.

    • Gycklar-dräkter: Ett liknande koncept som harlekinen, men med en lite roligare och energisk vinkel. De var clownerna från medeltiden som underhöll kungarnas domstolar och den tidens adelsmän. De klädde sig normalt i flerfärgade, iögonfallande kläder med stora hattar med bjällror på.

    • Berömda clowndräkter: Det finns många kända clowner som blivit kända genom tv och film, som vi minns från vår barndom eller ungdomstid, som Pennywise från ”It”, Krusty the Clown från The Simpsons eller Joker. Du kan hitta en ”It The Movie”-dräkt, med vit och röd harlekin-stil, eller den klassiska Pennywise-dräkten, med sin helkroppsgula kostym med en svart, lila och grön väst.

    • Samma sak med Jokern. Vi har kostymen för Jokern som han ser ut i The Dark Knight, med sin berömda lila kostym och gröna väst, eller så har vi Joker från Suicide Squad, med hans mer street smarta-utseende, och tillbaka slickade gröna hår.

Clown smink

En av de viktigaste delarna i en clowndräkt är utan tvekan sminkningen.

I den här lektionen kan du lära dig hur du sminkar dig som en clown inför din nästa maskerad. Du måste ha ett bra smink-kitt för clowner hemma, med vitt och andra färger, särskilt om du går som cirkusclown.

Hemligheten är att måla en bas av vitt smink över hela ansiktet och sedan måla olika färger och detaljer ovanpå: stora ögon och ett enormt leende (ett ont leende om du går som en ”killer clown”), eller lägg till en tår om du går som en harlekin.

Clowndräkter och tillbehör

I allmänhet består en clowndräkt av stora kläder i iögonfallande färger. De bär vanligen västar, stora slipsar eller slipsar och hängslen för att hålla upp sina byxor. Det här är det mest väsentliga för en bra clowndräkt…

Clownperuker

Din kostym behöver en färgad, rolig clownperuk. Helst ska den ha massor av lockigt hår i en eller flera iögonfallande färger. Det finns massor av clown perukalternativ att välja mellan, från det läskigaste till det galnaste och roligaste.

Clownskor

Vet du att de säger att clowner kan sova stående? Detta kommer från de jättestora skor som de har, som gör att de kan sova stående utan att falla över. Vi är inte säkra på att detta är sant, men vi vet att en bra clown alltid borde ha sådana clownskor. De är enorma, roliga och du kan välja mellan de klassiska röda skorna eller från några mer extravaganta färger.

Clown-näsa

Du får inte glömma en bra röd clown-näsa som en del av din clowndräkt. Det perfekta tillbehöret till ditt clownsmink. Hitta dem i plast, skumgummi eller till och med latex, beroende på den komfort och realism du vill att din dräkt ska ha.

Den sista detaljen: clown accessoarer

Avsluta din kostym med några klassiska clowntillbehör, som hängslen, en stor slips, vita handskar eller ett färgat plommonstop med en blomma.

Du kan också lägga till några skämtartiklar, som en blomma som sprutar vatten, eller en tuta som du kan tuta med vid de mest olämpliga stunderna…

Clown kostymer för alla

Clown kostymer för man

Clown kostymer för kvinna

Clown kostymer för barn

Clown kostymer för bebisar

Läskiga mördarclown-kostymer

För att avsluta vår artikel kommer vi att visa dig en serie onda mördarclown maskeraddräkter. Oavsett om det är en clown, harlekin eller gycklare med en läskig vinkel, de är perfekta för Halloween-fester eller fester med ett skräcktema.

För att ge en verklighetstrogen läskig look till din onda clowndräkt, finns det inget bättre än att lägga till ett vapen och en clownmask, särskilt om du inte vill vara helt täckt av clownsmink.

Have fun!