Skip to content

Sugar skull maskeraddrÀkt och smink tutorial: Day of the Dead look

Hon kommer frĂ„n mexikansk folklore och Day of the Dead maskeraddrĂ€kt har redan blivit populĂ€r över hela vĂ€rlden. Vi ser henne i tatueringar, pĂ„ dekorativa föremĂ„l och, naturligtvis, pĂ„ Halloween. Detta Ă€r La Catrina eller ”den mexikanska döden”, Ă€ven om hon i MĂ©xico representerar mycket mer Ă€n sĂ„.

Det Àr en figur som skapades av karikatyrtecknaren och illustratören José Guadalupe Posada och hennes ursprungliga namn var «La calavera garbancera». Las garbanceras var ursprungsbefolkningen som gick frÄn att sÀlja majs till att sÀlja kikÀrter eftersom de ville vara mer europeiska, och pÄ sÄ sÀtt förnekade sin kultur och ras. Bilden Àr relaterad till Day of the Dead, Àven om den faktiskt hÀnvisar till andra sociala situationer i slutet av 1800-talet.

Det Àr dÀrför La Catrina Àr symbolen och den kritiska för de mexikaner utan resurser som gillade att lÄtsas som om de vore mer typiska europeer, men som inte riktigt motsvarar dem. DÀrför bÀr inte denna karaktÀr klÀder, utan representeras som ett skelett.

Det utseende som kĂ€nnetecknar La Catrina och som vi alla kĂ€nner till Ă€r muralisten Diego Riveras verk, som mĂ„lade henne pĂ„ detta sĂ€tt pĂ„ vĂ€ggmĂ„lningen «Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central». Och det var just denna konstnĂ€r som kallade henne ”Catrina” (or Sugar Skull).

Och hit rÀcker vÄr recension av Catrinas historia! Intressant, eller hur?

Men vi gÄr nu till det vi gillar mest: Sugar Skull och Day of the Dead maskeraddrÀkterna. De Àr fÀrgglada och mycket uppseendevÀckande drÀkter, och de kommer att förvandla dig till en Àkta mexikansk döskalle till nÀsta Halloween. Var uppmÀrksam eftersom vi kommer att berÀtta allt du behöver veta om hur du kan klÀ ut dig till en Catrina-döskalle.

Sugar Skull maskeraddrÀkten

Vi börjar med flera förslag pÄ The Day of the Dead drÀkter och klÀnningar som du kan bÀra denna Halloween.

Det finns mÄnga typer, frÄn de mest eleganta som den första som uppstod i tidningarnas satirer till nÄgra som du kan utforma sjÀlv med en skelettdrÀkt för henne och en tyllkjol, till exempel.

Du kan ocksÄ klÀ ut dig som ett elegant par mexikanska döskallar pÄ Day of the Dead.

Tillbehören

Accessoarerna Àr viktiga i Sugar Skull maskeraddrÀkten. Du fÄr inte glömma att sÀtta pÄ dig en svart peruk eller de karakteristiska blommorna som denna karaktÀr alltid har pÄ huvudet. BÀr vackra örhÀngen, strumpbyxor med ben och njut av den mest skrÀmmande natten pÄ Äret!

Sugar Skull makeup: La Catrina

Din Halloween-smink kommer att vara en av de viktigaste aspekterna av din maskeraddrÀkt. Innan vi har sett att du kan bÀra en mask som kompletterar din drÀkt, men vi uppmuntrar dig att skapa din egen sminkning, och vi hjÀlper dig med den.

Inte alla Catrina Ă€r likadana; nĂ„gra bĂ€r blommor, andra kors … SĂ„ att du blir inspirerad och kan skapa en den mest speciella mexikanska maskeraddrĂ€kten, lĂ€mnar vi dig med denna smink tutorial av Sugar Skull The Day of the Dead frĂ„n Sara G. sĂ„ att du kan se hur vacker man kan bli med en spektakulĂ€r makeup.

Notera! Du behöver fÀrg i olika fÀrger, sÀrskilt vitt och svart, och du kan komplettera det med falska ögonfransar och ljusa applikationer pÄ pannan eller blommor, till exempel.

Du har nu alla element redo för din Catrina look och Day of the Dead för att se spektakulÀr ut till denna Halloween. SÀtt fÀrg pÄ natten och njut av en kvÀll i dödens tecken.

Horror is fun!