Skip to content

Halloween-sminktips för kvinnor

Vill du vara den läskigaste på din nästa Halloween-fest? I den här artikeln ger vi dig några tips och tricks för att skapa en skrämmande och realistisk Halloween smink för kvinnor.

Sår, ärr, blod och mycket mer! En syn som skrämmer även de modigaste där ute. Gör dig redo för en verkligt skrämmande kväll!

Halloween smink för kvinnor – grunderna

Det första du behöver göra är att välja en bra Halloween-dräkt. Du kan välja att klä dig som en berömd karaktär, som Maleficent, La Catrina från Day of the Dead eller Corpse Bride. Eller så kan du välja något mer generellt, som en zombie, ett skelett eller en vampyr… Det finns hundratals alternativ för din Halloween-kostym att välja mellan, så välj den du gillar mest (eller välj den mest skrämmande du kan hitta!).

Nästa steg är att använda skrämmande smink så att du kan skrämma alla. Här på Funidelia har vi allt Halloweensmink för kvinnor du behöver. Det viktigaste du behöver är falskt blod, tillräckligt mycket för att ha på kroppen, din dräkt och för att använda på några realistiska sår och proteser. Med latexproteser kan du uppnå effekten av öppna, blodiga sår, ärr i olika former, brännskador på ansiktet, vampyrbett på din nacke, etc.

För att det ska se ännu mer verkligt och fruktansvärt ut, kommer flytande latex att hjälpa. Med denna produkt, som ofta används i filmproduktioner, kan du få huden att se äldre ut, skapa alla slags sår (som ser särskilt bra ut i kombination med falskt blod), falska brännskador och mycket mer.

Och med lite svartvitt smink kan du ge ditt ansikte och kropp en dödlig blekhet, perfekt för skelettdräkter, vampyrer eller häxor. Det kommer att se bra ut! Beroende på din maskeraddräkt kanske du också vill använda rött smink om du till exempel ska klä ut dig som en djävul.

Slutligen, om du vill använda zombiesmink, har vi specialprodukter för att du ska se ut som de levande döda. Utskjutande ögonhålor, grönt blod, zombiehud, avklippta halsar och allt annat du kan tänka dig för att skapa äkta skräck på Halloweenkvällen.

Maleficent smink

Den onda trollkvinnan Maleficent är en av Disneys ondaste figurer, känd för sin trolldom i Askungen. En svart klänning och ett ont ansikte kännetecknar denna onda karaktär.

Om du vill bli den onda häxan är det första du behöver göra att välja din Maleficent-dräkt. Du kan välja den dräkt som hon bär i Askungen, den animerade filmen, med hennes svarta och lila kappa och hennes älskade kråka. Eller välja den imponerande svarta klänningen och hornen hon bär i filmen, Maleficent.

Slutligen behöver du naturligtvis också Maleficent-smink. Här är en handledning om hur du får det perfekta utseendet. Det är oerhört viktigt att markera dina ögon, läppar och vissa delar av ditt ansikte, som kinderna.

Smink för Sally från The Nightmare Before Christmas

Om du älskar Tim Burton-filmer och aldrig missar att titta på The Nightmare Before Christmas varje vinter, kan en Sally-dräkt vara ditt bästa alternativ. Sally ser ut som en trasdocka, med en klänning som består av delar från olika kläder.

Men den viktigaste delen av Sally är hennes ansikte. Med lite smink kan du lyfta fram hennes stora ögon och ögonfransar, samt ärr i former av sömmar över hennes läppar, nacke och panna. Här är en handledning på hur du kan få den mest realistiska Nightmare Before Christmas-looken.

Corpse Bride smink

Låt oss fortsätta med Tim Burton-temat med en annan av hans imponerande animerade filmer, Corpse Bride. Emily är huvudpersonen i denna film, halvt kvinna halvt skelett, som bor i de dödas land och av misstag gifter sig med en levande man, Victor.

Att fånga Emilys melankoliska utseende är viktigt när det gäller att komplettera din Corpse Bride-dräkt. Och du kan uppnå det med denna sminkhandledning. Nyckeln när du applicerar detta smink är att använda en ljus färg i ansiktet, som vitt eller turkos, om möjligt. Markera sedan ögonen och ögonlocken tydligt och använd de målade ögonbrynen för att ge dig ett sorgligt uttryck. Slutligen gör några små sår i pannan och på vänster kind som sista detalj. Nu återstår bara att hitta en bra ”lik man”.

Day of the Dead smink: bli La Catrina

The Day of the Dead är en mycket viktig mexikansk festival, en av de mest kända i världen. Deras berömda Catrina-dödskallar är en symbol för Halloween eller en maskerad. Catrina Day of the Dead dräkten består vanligtvis av en lång klänning med full kjol, vanligtvis i svart, röd eller rödbrun, även om det finns ett antal versioner. Men det mest anmärkningsvärda är sminket från Day of the Dead, oavsett om det är i svartvitt eller i olika färger.

Med denna självstudie kan du lära dig hur du sminkar dig som Catrina från Day of the Dead-festivalen. Upptäck steg för steg hur du skapar ett spektakulärt Catrina-ansikte och förvånar alla på din nästa maskerad.

Have fun!