Maskeraddräkter Maleficient

Är du trött på att prinsessorna alltid får huvudrollen i sagans värld? Tycker du att häxorna och trollkarlarna förtjänar mer utrymme? Isåfall kan du inte gå på nästa Carneval eller temafest utan din maskeraddräkt Maleficient. Skurken i sagan, den elaka häxan som vill göra slut på törnrosa i Disneys saga... men också fen som vill skydda och rädda magin i skogen där hon bor. Tillsammans med din bästa vän kan ni bli drottningar på festen, du i din maskeraddräkt Maleficient och din vän i enmaskeraddräkt med Törnrosa. Maskeraddräkten Maleficient är en dräkt som alltid är perfekt till Halloween. Du kan ge den en grotesk look med en bra sminking i lila och grönt och skrämma alla som tror du är den riktiga onskans drottning. Om du är trött på maskeraddräkter Disneyprinsessor och blå prinsar, då är maskeraddräkter Maleficient din dräkt!

Filter
Din sökning:

Maleficents utseende i Disneysagan

disney-maleficent

I sagan om Törnrosa, så har Maleficent, den elaka feen fått sin stolthet skadad då hon inte blev bjuden till dopet på slottet. Som straff kastar hon förbannelsen om djupsömn på den lilla Aurora.

Maleficent är huvudskurken i den animerade filmen Törnrosa, skapad av Disney 1959. Disneysagan presenterar en elak gudmor på ett mycket annorlunda sätt än den som vi finner i originalsagan. Maleficent kallar sig själv ”guvernör av den elaka kraften”, hon vill hämnas på Auroras pappa för sitt svek, sin girighet och falskhet, och därför kastar hon en förbannelse över den lilla.

1959 hade denna filmen Törnrosa premiär. Framträdandet utav denna skurk, lämnade ingen oberörd, då hon var annorlunda mot alla andra gudmors feer och hon anses vara den mest elaka av alla elaka skurkar av Disney.

Den elaka av de elakaste minns man inte precis för hennes vänskap och vänlighet. Av hennes utseende kan vi observera hennes stela och smala siluett, hennes bleka ansikte, man kan nästan säga att det går mot grönt, hennes röda läppar, utstående ögon med kurviga ögonbryn som gör henne till en fe som ger vem som helst gåshud. Av hennes klädsel kan vi observera hennes långa och svarta klänning till fötterna med lila kanter, en krona med två utsående horn som ger henne ett skrämmande utseende. Hon bär en stor svart ring, en spira som sprutar läskiga gröna flammor, och som gör att man förstår att hon har fenomenala elaka krafter till sitt förfogande, och som hon kan plocka fram eller bort precis när hon önskar.

Maleficent, filmen

maleficent-angelina-jolie

Maleficent hade premiär 30 maj 2014 på bio, med den antagonistiska feen som huvudperson ifrån filmen Törnrosa. Denna historia är lite annorlunda än sagan ifrån 1959. Maleficent som har enorma svarta vingar bor i Heden, ett fantastiskt kungarike långt in i en stor skog. Hon bor tillsammans med Stefan, en ung föräldralös bonde, de växer upp tillsammans och blir galet kära i varandra. Men sakta men säkert så växer de ifrån varandra pga. Stefans ambitioner. Bredvid Heden fanns ett mänskligt kungarike

vars kung ville erövra heden men Maleficent hindrade honom. Kungen kände sig förödmjukad och erbjöd en belöning till den som dödade Maleficent… Stefan reser till heden för att varna Malefient men bedrar henne genom att ge henne en sömntablett och så klipper han av henne hennes älskade vingar. Stefan överlämnar vingarna till Kungen och denne gratulerar honom för hans mod och för att tacka honom erbjuder han honom sin dotters hand. Maleficent blir fullständigt förstörd utav det dubbla sveket av Stefan och förvandlas till en olycklig och elak häxa, med en enda vän Dival, en kråka som hon ibland förvandlar till en man och andra djur också när situationen kräver det. För att få veta slutet av filmen rekommenderar vi dig att se den, du kommer bli överraskad för det goda är inte så gott som det ser ut och inte heller det dåliga är så dåligt som det kan verka.

Maleficents klädsel i filmen är ganska lik den i sagan om Törnrosa. Klänningen är lika skrämmande, och hon bär också sin spira som fungerar som trollspö, en stor ring och de där karakteristiska hornen.

Maskeraddräkten med häxan Maleficent är ett säkert val för att uppleva en oförglömlig fest

maléfica-lidiadelosrios

Det är självklart att maskeraddräkten Maleficent är en utav huvudnumren bland maskeraddräkter Törnrosa.

Maskeraddräkten Maleficent är ett av de bästa alternativen vi kan erbjuda dig för en skrämmande Halloweenfest, men den kan också vara det till vilket event som helst med tanke på dess majestätiska look denna outfit har.

På vår hemsida hittar du ett brett utbud av maskeraddräkter av denna häxa både för henne, för ungdom och tom för de små i hemmet. För vem har sagt att inte en flicka kan förvandla sig till en liten elak fe?!

Maskeraddräkt Maleficent för mor och dotter

maleficent-funideliafans

Denna mor och dotter blev bjudna på ett maskeradkalas för barn där temat var Disney och de valde att vara lite annorlunda mot de andra och de ställde sig frågan: Varför klär vi inte ut oss till Törnrosa och feen Maleficent? Och så gjorde de det och hamnade i allas blickar. En riktig framgång!

Maskeraddräkt Maleficent för barn

maleficent-funideliafans-2

Om du inte kan gå på en maskeradfest oroa dig inte, vi hjälper dig. Din lilla kan gå utklädd till Maleficent och på så sätt glänsa bland alla närvarande på festen. Du kan välja modellen ifrån Törnrosa ifrån 1959 eller på modellen ifrån filmen Maleficent som spelades utav Angelina Jolie.

Maleficents dräkt spelad utav Angelina Jolie

maleficent

Om du bestämt dig för att klä ut dig till Maleficent, så som hon spelades utav Angelina Jolie, Grattis! Det är ett mycket bra val! Din maskeraddräkt består utav en lång svart klänning med den karakteristiska halskragen som du kan hitta på vår hemsida, och du kan komplettera den med en spira, svarta handskar och den typiska ringen, en krona med horn och självklart med skurken, kompanjonen i sina mörka planer, kråkan Diaval (i Maleficent)

Maleficenta horn

malefica-lidiadelosrios-2

Vi ville särskilt nämna det mest karakteristiska med denna häxa som fascineras oss så mycket och det är självklart hennes horn.

I filmen Maleficent designades hornen utav makeup artisten Rick Baker, huvudbonaden där man satte fast dem skapade Sarah Burton.

På vår hemsida kan du skaffa dessa för att komplettera din look.

Maleficent spiran

malefica-lidiadelosrios-3

Det saknas bara en detalj för att förvandla dig till den elaka häxans dubbelgångare ifrån filmen Törnrosa. Du har redan dina svarta horn, men det finns något mer, den fantastiska Maleficent spiran, en svart käpp i form av ett träd, omringad av trädgrenar och en magisk sfär som är den som Maleficent använder för att kasta sina magiska förbannelser.

Med dess komplement blir du maskeraddrottningen på festen.

Top