Skip to content

Hur sminkar du dig som en prinsessa

Om du redan är en prinsessa och vill att alla ska veta det, använd din nästa maskerad som ursäkt för att bli din favorit. Med lite bra prinsessmink och en vacker maskeradkostym kan du bli en ”prinsessa för en dag”.

I den här artikeln kommer vi att visa dig de bästa prinsessorna och ge dig några topptips om hur du sminkar dig så att du känner dig vackrare än någonsin.

Inspiration för din prinsesskostym

Det finns några prinsessor som har varit i våra liv sedan vi var barn – Disney-prinsessorna. Du kan klä ut dig som den Disney-prinsessa du vill! Bli Bella, Ariel från The Lilla sjöjungfrun, Snövit, Askungen, Elsa från Frozen, Rapunzel, Moana och många fler.

Och vi pratar inte bara om Disney-prinsessor, utan också andra kända prinsessor. Klä ut dig som prinsessan Leia från Star Wars, Peach (den bedårande prinsessan som Super Mario älskar att rädda), medeltida prinsessor, arabiska prinsessor eller andra sagoprinsessor om du vill ha en annan typ av prinsessutseende.

Prinsess-makeup du behöver

Här på Funidelia vill vi göra det enkelt för dig, såväl som maskeraddräkter har vi också allt det smink du kan behöva för att bli vilken prinsessa du vill ha. På vår hemsida kan du hitta sminkaskar i olika färger, med puder, svarta pennor, penslar och glitter. Tillsammans med andra saker du kan använda för att skapa sår, ärr och proteser om du letar efter Halloween-smink.

Följ dessa steg för att sminka dig som en riktig prinsessa:

  • Steg 1: Applicera en bas färg på ansiktet, som vitt eller beige. Lägg på lite puder.
  • Steg 2: Markera runt ögonen med en svart penna och applicera ögonskuggan i en mjuk färg. Helst ska denna färg matcha den klänning du har valt. Du kan kombinera den med en annan mer neutral färg, som vit, under ögat och under ögonbrynen.
  • Steg 3: Applicera eyeliner längs franslinjen ovanför ögat och halvvägs längs den nedre franslinjen. Applicera mascara.
  • Steg 4: Applicera orange eller rosa blusher på kinderna och nässpetsen. Detta ger dig en söt, änglalik look.
  • Steg 5: Applicera brun ögonskugga på ögonbrynen för att accentuera dem.
  • Steg 6: Måla linjen av dina läppar med en mörk färg, som mörkrött, och använd sedan ett matchande läppstift.

Lär dig hur du sminkar dig som Elsa från Frozen i den här självstudien, eller ta några av de bästa idéerna till användning nästa gång du vill klä ut dig som en prinsessa.

Hur ska en prinsesskostym se ut? De viktiga tillbehören

Den första och viktigaste delen av att bli en vacker prinsessa är att ha en bra klänning. Den består vanligtvis av en lång klänning med en lång kjol, även om du kan hitta sexigare versioner med kortare kjolar. Det kan vara vilken färg som helst, även om de normalt sätt kommer i vitt, blått, rosa eller gult, som den från berömda Belle från Skönheten och Odjuret. Det viktiga är att det ser fantastiska ut och är iögonfallande, så att alla vet vem du är.

När det gäller medeltida prinsessor, bör klänningen vara gjorda av sammet och ha en mer åtsittande topp, kanske till och med en korsett. Den arabiska prinsessa looken är lite annorlunda, den består ofta av en tunika och byxor istället för en klänning. Den kan också innehålla en turban och till och med en slöja för ansiktet.

Tiara eller krona

Det viktigaste tillbehöret som visar att du är en prinsessa är förmodligen den lysande kronan eller tiaran på ditt huvud. Den är vanligtvis guld eller silver. Du kan också lägga till ett halsband för att matcha och avsluta ditt förtrollande prinsessutseende.

Skor

Vackra höga klackar ger alltid en touch av glamour till alla klänningar. Du kan matcha dem med färgen på din klänning, eller så kan du prova en annan typ av sko, som prinsessan Leilas stövlar.

Peruk

En vacker, lång peruk är också viktig för en prinsessa. De har oftast lockigt eller vågigt hår, och alltid med en otroligt komplicerad frisyr som passar dem perfekt. För att inte göra det för krångligt är det bäst att använda en prinsessperuk.

Have fun!