Skip to content

Hur man klär ut sig som pirat: Piratdräkter, smink, accessoarer och mer ⚔

Oj, oj, oj, oj en pirats liv för mig! Gör dig redo att segla på nästa skepp och åka på tusentals äventyr på de sju haven i din bästa piratdräkt. Vi visar dig hur du kan uppnå det perfekta piratutseendet med en maskerad-dräkt, tillbehör och lite bra piratsmink.

Du kommer att vara stjärnan utav alla dräkter med dessa pirat maskeraddräkter, alla kommer vilja höra dina berättelser om det farliga höga havet. Men för att komma dit så måste du först välja ett bra piratutseende, sminka dig och lägga till de bästa tillbehören till din maskerad-dräkt.

Inspiration för en bra pirat-look

Piratvärlden är enorm och det finns många alternativ när det gäller att klä ut sig. Allt du behöver göra är att klä ut dig i en vit skjorta med puffärmar, en väst, breda bruna byxor och några höga svarta stövlar. Du kan också göra några revor i kläderna för att ge dig själv en trasig look. När allt kommer omkring har du ägnat många år mitt ute på havet för att övervinna stora faror!

Pirater är skurkar som har kämpat många slag, så de borde ha en viss grov och skrämmande look. De har vanligtvis ärr, någon form av ögonskada (vilket betyder att de måste bära en ögonlapp), krokar till händer och även ett träben. Manliga pirater har vanligtvis flera dagars skäggstubb, eftersom rakning och att se välvårdad ut inte är högsta prioritet. Det finns till och med pirater som reser med exotiska djur som kommer från den ”nya världen”, t ex papegojor som sitter på axlarna hela dagen.

Du kan också hämta inspiration från de berömda piraterna från de sju haven (verkliga eller fiktiva), som den onda Blackbeard, Kapten Krog från Peter Pan, Jack Sparrow från Pirates of the Caribbean, eller Long John Silver från Treasure Island.

På Funidelia kan du hitta otaliga piratdräkter. Du kan till och med klä upp din familj som sjörövare. Vi har kostymer för kvinnor, män och barn. Även de minsta familjemedlemmarna kan komma ombord på piratskeppet med våra roliga piratdräkter för bebisar.

Hur uppnår du det perfekta piratsminket?

Det första du behöver göra är att hitta rätt produkter. Detta inkluderar smink i olika färger, flytande latex och falskt blod för att skapa sår och ärr…

För att uppnå ett skoningslöst piratutseende föreslår vi att du lägger till några ärr i ansiktet. För detta har vi en piratsminklektion för att göra realistiska ärr.

    • Steg 1: Du kan skapa en realistisk ärreffekt med flytande latex.

    • Steg 2: Applicera det med en pensel och låt det torka. Efter några minuter ser du effekten.

    • Steg 3: Måla såret med olika färger eller nyanser av brunt, rött och lila. Gör det mörkare i mitten och ljusare på kanterna. Om du vill kan du lägga till lite falskt blod för att ge det ett mer infekterat och motbjudande utseende.

    • Steg 4: Och där har du det – ett coolt piratärr. Oroa dig inte, det är bara smink.

I den här videon kan du se alla instruktioner för hur du gör denna piratsminkning.

Piratdräkter och viktiga tillbehör

Vi har gått igenom hur man kan uppnå ett bra piratutseende med realistiskt smink som kommer att imponera på alla på nästa piratfest. Nu måste du tänka på de viktigaste tillbehören du behöver för att avsluta den perfekta piratdräkten.

Långt hår och skägg

Ingen självrespekterande pirat har tid att tänka på sitt utseende – varken deras hår eller deras skägg… Alla har långt hår och ett skägg som är minst några dagar gammalt – ja, iallafall de manliga piraterna. Så glöm inte att ta med en bra peruk eller falskt skägg som en del av din piratdräkt, om du inte redan har ett.

Piratbandanor och snusnäsdukar

Det är vanligt att både manliga och kvinnliga pirater har snusnäsduk eller bandanor. Bandanor är stora sjaletter som täcker hela huvudet, även om materialet i allmänhet är detsamma som en snusnäsduk.

Om du inte är säker på hur du knyter din bandana, så är här en beskrivning av hur du gör.

Pirathattar

En pirat är inget utan hatt. Pirathattar bör vara ganska stora, de finns i allmänhet i svart eller brunt och bör ha någon slags detalj. Vi har två alternativ att visa dig, en hatt med en döskalle eller en lyxigare hatt med guld detaljer för en lite coolare look.

Krokar, ögonlappar och teleskop…

Nu behöver du bara några accessoarer. Dessa tillbehör kompletterar din dräkt och ger den en lite mer realistisk känsla. Håll en krok i handen som en fin touch, sätt en bra svart ögonlapp över ögat och visa upp några extra detaljer som ett teleskop så att du kan se båtar som närmar sig, eller halsband och ringar på skelett någonstans långt borta.

Vapen

Pirater är alltid beredda på de faror som kommer deras väg eller för att plundra nästa båt som korsar dem på havet. Därför bär de alltid dolkar, svärd eller pistoler. Om du vill vara en bra pirat, lägg till ett vapen (ett falskt, så klart) till din dräkt.

Jack Sparrow och Pirates of the Caribbean-kostym

Vi kunde inte avsluta de här tipsen av de perfekta piratkostymerna utan att prata om den stora Jack Sparrow, huvudpersonen i Pirates of the Caribbean sagan. Jack är en knäppa, vågad och lite galna piraten som har levt genom många äventyr och katastrofer, av vilka många orsakades av honom själv.

Vem som helst kan klä sig ut som Jack Sparrow, vi har en Pirates of the Caribbean-dräkt för alla åldersgrupper. För att sticka ut som Sparrow, glöm inte din röda bandana, hatt och hår med dreadlocks, eller hans berömda skägg med två flätor. Kom ihåg att sminka dig med svart ögonsmink så att ögonen sticker ut under bandanan. Lär dig framför allt att röra dig som honom på hans sorglösa och oförutsägbara sätt.

Yoo hoo, Yoo hoo… A pirate’s life for me!