Skip to content

Den bästa födelsedagsdekorationen med Frost! ❄

Födelsedagen av hemmets minsta är en händelse som förtjänar att firas med stil. Bland de många idéerna till födelsedagskalas finns möjligheten att göra en temafest.

Om din lilla kan ”Let it go!” utantill har vi det du letar efter! Och vi har många förslag för att organisera den bästa Frost födelsedagen, så att de kan njuta av en dag i sagornas värld.

I det här inlägget ger vi dig redskapen för att fira en oförglömlig födelsedag i kungariket Arendal. Det är så spännande!

Återskapa Arendal

Det är mycket viktigt att dekorera platsen för festen som om vi var i Arendal för att förflytta oss till en av de mest magiska världarna i Disney.

Blå färger som glaciärerna, glänsande detaljer som glänsande snöflingor och vita bakgrunder som snötäcken. Fantasin är grundläggande!

Se vilka fantastiska idéer!

Du kan strö lite konstgjord snö både på bordet och på möblerna eller golvet, en touch som lämnar dina gäster frusna!

Att göra konstgjord snö är mycket enkelt, du behöver bara bikarbonat och hårbalsam. Förbered lite bikarbonat i en skål och tillsätt balsam lite i taget tills du får en riktig snöstruktur.

När du är klar kan du förvara den i kylen så att den håller den lite längre fram tills festen börjar.

Du kan också skapa snöflingor med hjälp av papper eller kartong som i denna handledning:

Inbjudningskorten

För att gästerna ska komma i tid till kalaset måste du skicka inbjudningskort till evenemanget. Låt det vara Elsa, Anna eller Olof som meddelar din lilla flickas vänner att hon kommer anordna en fest med stil.

Om du vill att de mest älskade ”Very Important Persons” ska komma på ditt Frost kalas kan du också skriva ut några liknande biljetter som de här från webbplatsen ”Rook no 17” och bifoga dem med dina inbjudningskort.

Girlanger och banderoller

När inbjudningskorten har skickats och färgerna för Frost kalaset har valts ut är det dags att börja jobba och dekorera. Du får inte missa ornamenten: kransar, vimplar, bordsdekoration …

Skyltar där Elsa och Anna välkomnar festen, Olof som hedersgäst …

Eller så kan du skapa din egen dörrdekoration med Olofs ansikte, som den här:

Du kan också komplettera dekorationen i rummen med frusna landskap och hängande snöflingor i girlanger som de här:

Du kan kombinera girlanger och banderoller ifrån Frost med annan hängande dekoration som hängande papperssfärer i olika basfärger som lila, blå, vita och tom rosa.

Ballonger

Ballonger är alltid ett säkert alternativ när du dekorerar hemmet för en födelsedagsfest. Du kan skaffa ballonger med Frost tema med bilder av huvudpersonerna som Elsa, Anna och Olof.

Och du kan även kombinera Frost ballonger med vanliga ballonger i olika färger som vi tidigare nämnt med girlangerna.

Bordsdekoration

Glöm inte att dekorera bordet, på de kungliga banketterna i Arendal saknas aldrig en elegant dekoration: duk, glas, tallrikar, servetter, bestick, sugrör, mittdekorationer och figurer, cupcake eller kakfat … Du kan välja mellan tryck av Olof eller Elsa och Anna ifrån Frost and Frost 2 eller kombinera det med tallrikar, glas och servetter i vanliga färger.

Tänk på detaljerna så får du till det bästa Frost ”sötsaksbordet” som du kan föreställa dig.

Dukar

Glas

Tallrikar

Servetter

Bestick

Sugrör

Bordsdekoration och dekorationsfigurer

Recept till Frost Födelsedagskalas: tårtor och cupcakes

Och det har blivit dags att sjunga Ja må hon leva till huvudpersonen… Kommer hon blåsa ut ljus på en tårta eller en cupcake?

Du kan dekorera cupcakes med toppers och placera dem på mycket originella fat på mitten av bordet eller dekorera tårtan med figurer och placera den på ett tårtfat. Vilket du gillar bäst!

Om du vill ge en speciell touch (och glaciär) till sötsakerna och dryckerna på ditt Frost kalas, ger vi dig flera idéer:

  • 1. För vuxna kan du förbereda blå cocktails med ”Blue Tropic” blandat med ananasjuice eller persikolikör. För de små kan du använda blå karamellfärg och hälla det i vattnet för att ge det en lite mer ”frost” look.
  • 2. Du kan också göra blå söta ”isbitar”… med gelatin!:

Låt festen börja!

Och med allt väl förberett och färdigt, är det bara att njuta och ha roligt!

Du kan förbereda påsar eller askar med karameller till gästerna som inkluderar masker av karaktärerna:

Du kan också dela ut tiaror till alla inbjudna så de kan känna sig som prinsessorna Elsa och Anna:

Och för att njuta till max, så föreslår vi här några lekar:

Frost Piñata

Ett födelsedagskalas utan piñata är inget riktigt kalas och här visar vi flera olika modeller som du kan fylla med småpresenter, godis och maaaaassa konfetti!!

Gör en snögubbe!

Om du överdrev vårt lilla tips om att skapa konstjord snö, kan det vara en bra idé att göra en en egen Olof. Men om du föredrar att inte fläcka ner hemmet, kan du skriva ut denna originella och roliga Olof och låta de små sätta morotsnäsan på honom med förbundna ögon:

Färglägg dina favoritkaraktärer

Om de små älskar att måla, så förbered med färgglada tuschpennor och låt alla färglägga!

Frost Maskeraddräkter

Men det finns inget bättre tillfälle för din lilla flicka att förvandla sig till isprinsessan än på sin egen födelsedag. Och för detta, inget bättre än Frost maskeraddräkten som du gillar mest, vare sig det är Elsa eller Annas klänning ifrån Frost, Frost 2 eller till och med klänningarna från Frostfeber.

Och detta var allt kära vänner! Vi hoppas att denna sammanställning med förslag och idéer för att fira en Frost födelsedag kan hjälpa er att organisera ett helt magiskt födelsedagskalas.

Have fun!