Skip to content

Hur man klÀr ut sig till Sally och Jack Skellington ifrÄn The Nightmare before Christmas

Sally och Jack maskeraddrÀkt: The Nightmare before Christmas

Vi inspirerar oss av den mytiska Tim Burton-filmen, Nightmare before Christmas, och dess kvinnliga huvudperson, Sally, för att göra denna sminkhandledning. Vi ger dig de bÀsta tipsen och idéerna för din SallydrÀkt The Nightmare before Christmas och naturligtvis din galna kÀrlek Jack Skellington. Den perfekta looken för denna Halloween!

Hur man fÄr till looken

Det viktigaste med denna Halloween-makeup Àr att skapa ett par falska ögon, för att efterlikna dem ifrÄn den tecknade filmen, vÀldigt stora och med enorma ögonfransar som Àr sÄ karakteristiska för karaktÀrerna i Tim Burtons filmer.

Följ dessa steg i Sara Gs sminkvideo sÄ ser du att det Àr lÀttare Àn du tror.

  • Steg 1: Dölj dina ögonbryn med smink, försegla med genomskinligt pulver och sminka sedan resten utav ansiktet.
  • Steg 2: LĂ€gg pĂ„ nĂ„gra drag av lila och blĂ„ ögonskugga för att simulera tonen av vĂ„r huvudperson.
  • Steg 3: För att skapa det enorma falska ögat mĂ„ste du rita en oval pĂ„ ögonbrynsnivĂ„ och fylla i med blĂ„ och lila skugga.

  • Steg 4: MĂ„la ditt riktiga ögonlock med vit vattenbaserad fĂ€rg, bĂ„de uppe och nere.
  • Steg 5: Applicera otroliga falska ögonfransar högst upp pĂ„ det nya ögat och rita en linje med svart eyeliner för att definiera ögat.
  • Steg 6: MĂ„la dina lĂ€ppar röda och med svart vattenbaserad fĂ€rg mĂ„lar du sömmarna.

  • Steg 7: Med blĂ„ fĂ€rg pĂ„ sömmarna pĂ„ trasdockan fĂ„r du till den slutgiltiga looken.
  • Steg 8: SĂ€tt pĂ„ dig en peruk och en maskeraddrĂ€kt och du Ă€r redo för Halloween!

MaskeraddrÀkten

Hos Funidelia kan du hitta olika versioner av Sally maskeraddrĂ€kter. FrĂ„n den mest trogna till filmen, med en lĂ„ng och rak klĂ€nning till versioner med glitter och paljetter för att ge den mer ”glamour”. VĂ€lj den du gillar bĂ€st.

Om du vill skapa din egen Sally-drÀkt Àr tricket att hitta en klÀnning du har hemma, klippa den form du vill ha med fransar pÄ kjolen och Àrmarna och köpa eller dra fördel av gamla trasor hemma av svart, lila, blÄtt, gult och orange tyg.

Om du inte hittar den exakta ritningen kan du med en textilmarkör göra cirklar, linjer och sömmar.

Accessoarna

BÄde Nightmare Before Christmas drÀkterna som du kan se i Sara Gs handlednings video och de som vi har visat dig i föregÄende avsnitt inkluderar Sallys peruk.

Men om du vill skapa din egen hemmagjorda Sally peruk, sÄ Àr hÀr Àr ett enkelt trick. Eftersom vÄr huvudperson Àr en trasdocka, Àr hennes hÄr tillverkat av ull. SÄ du kan göra peruken genom att klippa remsor av ull frÄn ett rött nystan. Gör dem vÀldigt lÄnga eftersom vi i mitten kommer att skapa Sallys hÄrlinje. För att simulera den hÀr linjen i mitten kan du sy en bit filt för hand eller maskin. Det finns mÄnga handledningar pÄ Pinterest som pÄ bilderna hÀr:

StjÀrn looken

Eftersom det inte kan vara pÄ nÄgot annat sÀtt, sÄ Àr stjÀrn looken för Sally, hennes kÀra Jack. KlÀ ut er som ett par och triumfera med bÄda maskeraddrÀkterna.

I det hÀr fallet visar vi dig Jack Skellington-drÀkten som El Chico Morena bÀr pÄ i videon och andra alternativ som masken eller den spindelformade flugan för att komplettera din cosplay.

”Pumpkin King” bĂ€r en svart kostym med en svartvit randig jacka och har en vit skalle pĂ„ huvudet.

Slutresultatet

Det hÀr Àr slutresultatet för vÄra vÀnner med de fantastiska Nightmare before Christmas maskeraddrÀkterna. Bli Jack eller Sally och visa att Àven ett skelett och en trasdocka kan ha massor av liv!

This is Halloween!