Halloween fest

Förbereder du en fantastisk Halloween-fest och vill organisera den som den förtjänas? Du är du på rätt plats! Oavsett om du vill inreda ditt hem eller klä ut dig, har vi allt du letar efter. I vår online katalog kommer du att kunna hitta Halloween maskeraddräkter för en skräck fest. Upptäck de bästa maskeraddräkterna med vampyrer, varulvar, zombies eller skelett. Eftersom det inte finns någon Halloween utan levande döda och en massa blod, håller du inte med? Komplettera din maskeraddräkt med en Halloween makeup och du får se hur skrämmande du kan bli. Och, naturligtvis, glöm inte accessoarerna så att du kan dekorera din fest. Sätt upp spindelnät, hängande häxor och massor av pumpor. Du har en hel del alternativ att välja mellan! Fira Halloween på en hög nivå med en skrämmande fest. Bus eller godis?

Filter
Din sökning:

Maskeraddräkter Halloween

Disfraces Halloween

Den 31 oktober är Halloweenkväll: Zombies kommer upp ur sina gravar, häxorna smider sina värsta förbannelser, vampyrerna filar på sina hörntänder, skeletten går på promenad med sina ben och seriemördarna ifrån skräckfilmerna väljer ut sina offer. Allt detta händer inte långt ifrån dig då det sedan några år då maskeraddräkterna Halloween är mycket närvarande i Sverige.

Det har blivit så att festen, importerad ifrån USA, är en utav de mest populära firandena bland unga och gamla. För varje är det fler som plockar fram sina läskiga maskeraddräkter för att spendera en riktig natt i terror.

Vi älskar denna fest och varje år längtar vi till Halloween för att få visa våra bästa skräck maskeraddräkter. I denna sektion, dedikerad till den mest teatraliska på året, får du många råd för att hitta de mest autentiska maskeraddräkterna Halloween. Du kan också lära dig lite mer om denna tradition och dess olika ursprung.

Det keltiska Halloween ursprunget

Även om man antagit att Halloween ursprungligen kommer ifrån USA så är det i verkligheten inte så. De har bara pressat ur det maximala och överfört det till resten utav världen, men det var kelterna som först började denna tradition. För ca 2000 år sedan, i vad som nu är Irland, Storbritannien och norra Frankrike, så firade man Samhain på kvällen den 31 oktober. En fest som markerade slutet för sommaren och skörden, och indikerade början på vinterns mörker och kyla.

Man får komma ihåg att kelterna bestod till största delen utav bönder och deras kalender och livsrytm handlade om boskap och fälten. I slutet utav sommaren så styrde herdarna sin hjord mot dalen för att förbereda sig på vinterns ankomst. För dem började faktiskt inte året den 1 januari utan den 1 november när sommarperioden officiellt avslutats.

Vintern spenderades med att tillverka verktyg i hemmets vrå och berätta historier och legender där den tunna tråden som skiljer de levande och de döda åt varje gång blev tunnare och tunnare.

Med Halloween menas alltså Samhain, det nya keltiska året. I etymologin kan man se att Samhain kommer ifrån Gaeliska Samhuinn, ”summer´s end”, slutet på sommaren.

Detta steg till en ny epok, ifrån sommaren till vintern, ifrån ett gammalt år till ett nytt, firade man med ett flertal fester vars tema huvudsakligen handlade om döden. Med början av naturens död med kylans ankomst.

Kelterna trodde att alla helgdagsaftnar, dvs även natten 31 oktober, Samhain kallade på de dödas själar och att under denna helgdagsafton kunde förenas med de levande.

Under några timmar, så försvann lagen om tid och rum och de döda kunde åter vandra på jorden.

Festen var därför en mix både med rädsla för döden och andarna, och glädjen över slutet på året. Så natten avslutades med ritualer, som bestod av djuroffer och tändandet av facklor med den heliga elden. Under tre dagar, klädde sig kelterna i de döda djurskinnen för att jaga bort andarna som släppts fria. Ifrån denna gamla tradition har Irländarna ärvt några saker som tex elden och än idag så består Halloween firandet av att göra tända upp en stor brasa.

Halloween i den romerska kulturen

Halloween i den romerska kulturen

År 43 efter Kristus, så hade romarna erövrat största delen utav det keltiska territoriet.

Där var de närvarande under 400 år och som de alltid gjorde när de kom till en ny region, var att kombinera den keltiska traditionen Samhain med de egna firandena av romerskt ursprung.

Det första utav dem känner man till som Feralia, med anledning av slutet på oktober och de dödas dag. Det andra firandet är ansvaras av Pomona, den romerska frukt och träd gudinnan.

Då symbolen för Pomona är ett äpple är det mycket möjligt att dagens tradition på Halloween med att fiska flytande äpplen kommer härifrån.

Halloween med Kristendomens ankomst

Pga. romarnas erövringar, så kom de kristna och kelterna i kontakt med varandra.

Med evangelisationen av de brittiska öarna och det nya sättet att leva, långt ifrån keltisk tro så försökte man utrota firandet. Även om man inte helt lyckades, så blev Halloween så kristet som möjligt.

Halloween, ifrån Irland till USA

1846 pga. den stora hungern på Irland, så utvandrade miljontals personer till Amerika, dit de tog med sig sina seder och bruk, Halloween inkluderat. Det blev så som amerikanarna inspirerade utav den irländska traditionen började klä ut sig och gå ifrån hus till hus, tiggande pengar eller mat.

Det är denna praktik som vi idag känner som ”godis eller bus”, som främst utförs av barn som tigger karameller. Ungdomarna trodde också att de denna natt kunde få veta namnet eller tom utseendet på sin framtida man. Medan de väntade på detta avslöjande så samlade de på dekorationsföremål som trådar, äpplebitar och speglar.

Ett århundrade senare, så har Halloween förlorat många av sina religiösa och vidskepliga betydelser de hade ifrån början och numera firas det som en ren fest.

Halloween: etymologi av ordet

Ifrån Irländskan ’Hallow E’en, så är uttrycket Halloween resultatet av en sammanslagning av ’All Hallows’ Eve’, afton för Alla Helgon. Utöver det så är ordet ’Eve’ närvarande i i stort sett alla anglosaxiska helgdagar. Tex ’Christmas’ Eve’, för Julafton eller ’New Year´s Eve’, för Nyårsafton, firandet av det nya året.

Dagen för Alla Helgon hette också ’All-Hallows’ och kvällen innan, fortsatt av traditionen med keltiska Samhain, började att omnämnas som ’All-Hallows Eve’, det vill säga, kvällen före. Till slut så kortades ordet ner och förvandlades till vad vi idag känner till som Halloween.

Bus eller Godis, källan av ‘trick or treat’

Bus eller Godis

I Sverige känner vi till det som ’bus eller godis’ och kommer ifrån det engelska uttrycket ’trick or treat’, ord som barnen säger när de besöker grannarnas hus för att låta dem välja mellan bokstavligen bus eller godis, som man förr menade mat eller pengar.

Dess ursprung kommer ifrån engelska firandet av de dödas dag, då de fattiga tiggde mat ifrån de rika.

Legenden Jack O’Lantern och pumpans ursprung på Halloween

Halloween Pumpan

Pumpan är symbolen för excellens på Halloween och dess historia kommer ifrån legenden Jack O´Lantern, Jacks linterna. Den irländska legenden berättar att Jack, känd för sin snålhet, bjuder djävulen på en drink. Snål som han var så ville han inte betala notan och han övertygande djävulen att förvandla sig till ett mynt så han kunde använda för att betala sin skuld. När djävulen förvandlade sig, så gjorde Jack tvärtom vad han sagt och sparade mynten i sin ficka tillsammans med ett silverkors så att djävulen aldrig skulle kunna förvandla tillbaka sig till sin originalform.

Tiden gick och till slut bestämmer sig Jack för att fria honom under speciella förbehåll. Först så måste djävulen lämna honom i fred under ett år, och om han dör så får han inte heller reklamera hans själ. Ett år gick och Jack lurade honom igen. Denna gång utmanade han honom att klättra upp i ett träd för att plocka en frukt. När djävulen var högst upp, så ristade Jack in ett kors i stammen så att djävulen inte kunde klättra ner. På detta sätt lyckades Jack förhandla fram ett nytt avtal, denna gång att djävulen skulle lämna honom ifred i tio år.

Strax därefter dog Jack. På grund av hans extrema elakhet så ville Gud inte öppna portarna till himlen för honom och djävulen reklamerade inte heller hans själ, såsom de kommit överens om flera år tidigare. Så Jack dömdes att för evigt vanka mellan himlen och helvetet med en pumpa och ett ljus. Än idag vandrar han runt.

Halloween är för att sprida rädsla!!!

Vampyrer som suger blod, ylande vargmän, hungriga zombies, häxor, spöken ifrån förr… En rysning far igenom din kropp och väcker dina värsta mardrömmar. Det är Halloween, en natt i skräck där du kan välja mellan att vara rädd eller vara den som skapar rädsla!

På Funidelia älskar vi maskeraddräkterna terror och vi hjälper dig att förvandla dig till din läskiga favoritpersonlighet. Vi har maskeraddräkter Halloween i alla varianter, för att inte glömma Halloween sminket, som gör toppen över i:et. Lita på oss om du vill ha roligt och glädja människor omkring dig, men först måste du skrämma dem.

Tänk dig det öronbedövande skriket av dina barn när du kommer ut ur badrummet oigenkännbar, eller tystnaden ifrån dina grannar när du möter dem vid hissen..

Ja, vi vill att du för en dag är lite taskig, glömmer dina rädslor och släpper lös dina diaboliska idéer. Det är Halloween kväll, allt är tillåtet!

Maskeraddräkter rädsla för Halloween

Maskeraddräkter rädsla för Halloween

I listan över klassiska maskeraddräkter Halloween får det inte saknas maskeraddräkten zombie, mumie, maskeraddräkterna av skelett och de som låtsas vara döda, huvudpersonerna under Halloween.

Maskeraddräkt Vampyr

Maskeraddräkt Vampyr

“Jag är här för att suga ditt blod”. Säg det om och om igen och visa dina huggtänder. Ha på dig en utav våra maskeraddräkter vampyrer och ingenting kan komma emellan dig och dina offer. Det är Halloween, utnyttja nattens mörker för att hitta ditt bästa offer. Du kommer bli så populär att de till slut kommer köa för att erbjuda dig sitt blod.

Maskeraddräkt Spöke

Maskeraddräkt Spöke

Tror du att du kan gå igenom väggar? Känner du att du har paranormala krafter? Om det är fallet, så kan vi se till att förse dig med allt det nödvändiga för att förvandla dig till ett äkta spöke. Glöm framtiden och spendera en natt bland de levande.

Vi ber dig att inte nöja dig med ett gammalt lakan med två hål för ögonen. Halloween är den tid på året då de mest originella spökena tittar fram på gatorna. De finns ifrån den Viktorianska epoken och andra så verkliga att de fortsätter att jaga dig även efter festen är slut! Sätt på dig din maskeraddräkt spöke och vandra bland de levande. Och kom ihåg… Bu!!

Maskeraddräkt skelett

Maskeraddräkt skelett

Om du bestämmer dig för att klä ut dig till ett skelett denna Halloween har du tur. Utöver att sprida rädsla kan du även erbjuda en anatomikurs. I båda fallen, blir du ett sexigt och blodigt skelett på samma gång. Samtidigt kommer hela världen vilja räkna antal ben du har… Glöm inte ditt vita smink till ansiktet, med svarta väl markerade ögon.

Maskeraddräkter häxa

Maskeradkläder Häxor & Trollkarlar

Maskeraddräkterna häxa och maskeraddräkterna trollkarl är klassiker till Halloween. Med denna outfit är du aldrig fel och vi har alla tillbehör så att du kan skaffa dig din maskeraddräkt häxa och glänsa med din mest skrämmande uppsyn.

Det räcker med att du tar en titt i vår webb för att du ska kunna se antalet häxor och maskeraddräkter med trollkarlar som vi har. Vet du nu vilken häxa du vill vara på Halloween natten? Vi hoppas att ingen tänker planera en häxjakt!

Maskeraddräkt Pumpa

Maskeraddräkt Pumpa

Trodde du att pumpan bara var en simpel Halloween dekoration? Icke sa Nicke. Pumpan är ytterligare en spelare på maskeradfesten till Halloween! I vår katalog hittar du maskeraddräkter med pumpor i olika versionen och för alla smaker. Ifrån diaboliska pumpor till sexiga pumpor och som maskeraddräkt Halloween för barn.

Välj vilken typ av pumpa du vill vara.

Maskeraddräkt Mumie

Maskeraddräkt Mumie

Om du utöver rädsla, även vill lägga till lite historia till din maskeraddräkt Halloween, så är mumien ett bra val. Med våra maskeraddräkter ser du ut som en mumie som just klivit ur ifrån sin kista. Det är en typisk klassiker, så enkel och bekvämt som det kan bli.

Maskeraddräkt zombie

Maskeraddräkt zombie

Bland de läskigaste outfitsen på Halloween finns maskeraddräkterna zombies. Tack vare serier som ’The Walking Dead’, har de på nytt blivit mode de senaste åren. Många väljer denna outfit till natten med de levande döda och ragglar fram på gatorna, hungriga efter mänskligt kött.

Om du ska klä ut dig till zombie, så utöver maskeraddräkten bör du tänka på de andra elementen som proteser, ärr, falskt blod och en bra dos Halloween smink för att förvandla dig ifrån topp till tå. Ja, tom fötterna är viktiga om du vill vara en autentisk zombie.

Vi rekommenderar även att du övar framför spegeln hur du vill att allt ska se ut. Imitera till perfektion hur zombies går och rör sig är nyckeln till en komplett karakterisering.

Maskeraddräkt skrämmande clown

Maskeraddräkt skrämmande clown

Visste du att i engelskan finns ett ord, som refererar till rädslan för clowner? Det är coulrofobia och det finns människor som lider av det. De är ohjälpligt rädda och har panik över dessa sminkade och färgglada gubbar som inte alltid har goda intentioner.

Illamående, kallsvettningar och nästan hjärtklappningar är några av symptomen. Enligt vad som sägs, så började man diagnostisera detta på 80 talet efter en kända skräckfilmen It, av Stephen King. I den så tar ett monster över kroppen av clownen Pennywise och orsakar panik.

Det är inte så att vi vill dra det så långt och inte heller är det vår intention att vi vill se någon lida men... den exakt rätta dosen av rädsla är laglig! Ännu mer under Halloween. Om du gillar clowner som kanske inte precis får dig att skratta, så är detta det perfekta tillfället att göra din dröm till verklighet.

Bli en störande clown och gå på festen i en autentisk maskeraddräkt med rädsla. Röd näsa, gigantiska skor och lätta tricks för att få folk att skratta är vanliga komplement i detta fall. Och även om du är trött på leenden så kan du också använda dem. Ha roligt på Halloween medan du får folk att skratta och gråta på samma gång. Det är tid för maskeraddräkter med mördarclowner!

Maskeraddräkt djävulen

Maskeraddräkt djävulen

Han är den mäktigaste auktoriteten i underjorden, den máxima representanten för fel och synd. Det är självaste djävulen och på Halloween får han inte saknas. Njut på festen med din maskeraddräkt djävulen och utnyttja en natt full av frestelser.

Maskeradräkter Vargmän

Maskeradräkter Vargmän

Om det är fullmåne så är det vargmännens natt. Och om inte, så är det det ändå! På Halloween är allt tillåtet, fullmåne, halvmåne eller månspira, han saknas inte vid något tillfälle. Passa på att kamuflera dig i mörkret med din maskeraddräkt Vargmannen och yla som den vilda best du är.

Maskeraddräkt Catrina, det mexikanska skelettet

Sedan några år tillbaka ragglar de runt på gatorna under Halloween natten, med sina blomsterkransar och en sedan länge gömd skönhet. De är maskeraddräkterna Catrina, vars huvudingrediens är ett kranium som används vid traditionella begravningar i Mexiko.

Resultatet är en fin outfit bestående av en skelettkropp och ett ansikte sminkat i en mycket karakteristisk form. Catrina är både skönhet och det hemska med döden.

Skriv upp denna maskeraddräkt för det verkar som den mexikanska traditionen har kommit hit för att stanna. Utöver maskeraddräkten så är nyckeln en bra sminkning. Vi lämnar denna detaljerade lärofilm om hur man kan göra:

Maskeraddräkter Halloween sexiga

Maskeraddräkter Halloween sexiga

Monstruösa, skrämmande och läskiga men alltid sexiga! Ge inte upp att vara snygg och attraktiv bara för att det är Halloween. På Funidelia hittar du otroligt sexiga maskeraddräkter. Du kommer framkalla rysningar, och inte bara av rädsla! Du kan förvandla dig till nästan vem du vill med våra maskeraddräkter Halloween sexiga. Cruella de Vil, Sally ifrån The Nightmare before Christmas, Morticia Addams eller den feminina och sexiga versionen av Beetlejuice finns tillgängliga.

Maskeraddräkter Halloween ifrån skräckfilmer

Maskeraddräkter Halloween ifrån skräckfilmer

Vi vet att när du letar efter något att klä ut dig till på Halloween, så går du igenom de största skräckfilmerna i ditt huvud innan du bestämmer dig för vilken karaktär du vill förvandla dig till. Lugn, du kanske inte ens vågat se filmen för att veta hur din karaktär klädde sig, så kan vi hjälpa dig med alla detaljer.

Du kan vara Freddy Kruegger, Chucky eller Michael Myers bland flera. Om du inte kommer ihåg exakt hur deras outfit såg ut så påminner vi dig. I vår katalog hittar du många referenser till produkter och maskeraddräkter till alla de största personligheterna i skräckfilmens värld. Allt till ditt förfogande.

Maskeraddräkter Halloween för honom

Det är aldrig försent för att klä ut sig och Halloween är det perfekta tillfället för det. Välj din maskeraddräkt Halloween för honom i vårt sortiment. Vi har maskeraddräkter ditt perverterade sinne inte ens kunnat föreställa sig.

Maskeraddräkter Halloween för henne

Vem sa att en maskeraddräkt Halloween för henne alltid måste vara sexig? På Funidelia hittar du maskeraddräkter Halloween i original och för alla smaker. Demoniska, tetriska, skrämmande och många fler. Alla adjektiv som definierar Halloween finns representerade bland våra maskeraddräkter. Du kan testa det själv genom att börja leta.

Maskeraddräkter Halloween XXL

Halloween är inget bra tillfälle att överge komforten, utan man ska känna sig bra och ha roligt! Vi har maskeraddräkter Halloween stor storlek, så att du kan välja den du känner dig bekvämast i.

Maskeraddräkter Halloween för flicka

Maskeraddräkter Halloween för flicka

Precis som alla barn, så älskar flickor också att klä ut sig på Halloween. De förvandlas till en annan person, sminkar sig och klär ut sig för att besöka kvarteret dörr efter dörr, skoja och ha roligt med sina kompisar. De modigaste klär ut sig till zombie eller brudlik bland mycket annat. Andra föredrar de klassiska och väljer en maskeraddräkt som häxa, vampyr eller pumpa.

Ta några minuter för att lära känna de olika alternativen som vi erbjuder på Funidelia. Du hittar säkert den perfekta maskeraddräkten för tillfället.

Maskeraddräkter Halloween för pojke

Maskeraddräkter Halloween för pojke

För pojkar, särskilt i Sverige precis som i många andra icke anglosaxiska länder, så är Halloween en fest där huvudpersonerna är maskeraddräkterna, karamellerna och pumporna med ögon och mun. De minsta i hemmet älskar att klä ut sig till zombie, vampyr, skelett eller häxa, att busa med sina föräldrar och leka läskiga lekar med sina kompisar.

Meeen, ingen är beredd att återanvända sin maskeraddräkt Halloween år efter år. Barnen växer också snabbt och varje oktober så har de redan bestämt vad de vill klä ut sig till. Om de trots allt börjat tveka, kan du hjälpa dem att välja den bästa maskeraddräkten bland en stor mängd maskeraddräkter Halloween för pojke som vi erbjuder.

Maskeraddräkter Halloween för bebis

Maskeraddräkter Halloween för bebis

Man glömmer aldrig den första Halloween. Ja, kära föräldrar, det där ögonblicket när ni sätter på dem sin första Halloween maskeraddräkt och tar med dem på fest med andra små monster som era eller helt enkelt tar en massa foton som blir ett fint minne. Det är ett unikt ögonblick! Något ni säkert inte vill missa…

Vi hjälper dig att bestämma hur du ska klä ut din minsting. I vår katalog hittar du ett stort utbud med de bästa maskeraddräkterna Halloween för bebis. Vi har alternativ alltifrån de mest klassiska, som minihäxor och minipumpor perfekta för små flickor. Du hittar också vampyrer eller smådjävlar liksom andra mer busiga, som skelett med färgglada tyllkjolar eller hela garderober ifrån The Nightmare before Christmas.

Maskeraddräkter Halloween för hundar

Maskeraddräkter Halloween för hundar

Om du inte är beredd att lämna hemmet utan din fyrfota bästa vän, så har vi på Funidelia lösningen för att din hund ska kunna följa med dig och fira Halloween. Ja, vi har maskeraddräkter Halloween för hundar! Familjen bör alltid stå enad och vi hjälper dig så att din hund också kan klä ut sig som vilken familjemedlem som helst.

Maskeraddräkter Halloween för par

Maskeraddräkter Halloween för par

Säger hela världen att du är galet vacker och att ni är det perfekta paret? Låt hela världen se det och gläns på Halloween natten. Om du inte vet vad du ska klä ut dig till, så har vi en stor serie av maskeraddräkter Halloween för par.

Maskeraddräkter Halloween för par som nästan gjort slut

Ok, ni har precis haft en kris men ni har lyckats lösa den och ni har det nu bättre än någonsin. Från och med nu, om något måste ta slut, så ska det vara ett krav av skriften.

Fira Halloween som ett par med våra maskeraddräkter Edward Scissorhands i version för honom och för henne. Och glöm inte dina händer, jag menar saxar, jag menar händer.

Maskeraddräkter Halloween för nygifta par eller de på gång att bli det

Har ni just formaliserat er kärlek eller är ni på gång att gå altaret fram? Det finns inget bättre sätt att visa det på under Halloween än att klä ut sig till brud och brudgums lik.

Vissa kanske tom sympatiserar med er och tänker att ni precis dött just efter bröllopet... Viktigt! Glöm inte att kasta brudbuketten innan ni lämnar festen.

Maskeraddräkter Halloween för raffinerade par

Om det är elegans som karakteriserar er, måste ni vara Morticia och Gomez Addams. Med sin randiga kostym så är Gomez en elegant gentleman, lejontämjare och tågsabotör på hans lediga tid. Han är galet kär i sin fru Morticia med sin hypnotiska blick och månbleka hy.

Maskeraddräkter Halloween för galna par

Kärlek-hat. Det är relationen som skiljer det mest elaka och gåtfulla paret i DCs universum. Med maskeraddräkten Jokern för honom och Harley Quinn för henne, kan ni uppleva galna känslostormar, precis som de här två excentriska personligheterna.

Maskeraddräkter Halloween för filmpar

Det finns många filmpar men nästan inga så läskiga och lämpliga för Halloween som flickan Regan och prästen Damien Karras ifrån filmen Exorcisten. På Funidelia har vi maskeraddräkterna med båda karaktärerna som får dina hår att resa sig. Som de säger i filmen: What an excellent day for an exorcism

Halloween smink

Halloween smink

Det spelar ingen roll vilken maskeraddräkt du väljer. Utan rätt Halloween smink så kommer du inte kunna åstadkomma den hundra procentiga effekten som du önskar. På samma sätt som möjligheterna att hitta den bästa terrormaskeraddräkten för året på Funidelia är stora, så hittar du här även de bästa maskeradsminket. Latexkit för att skapa ett zombieansikte, vampyrhuggtänder, smink i olika färger för ditt häxansikte.. Vi har allt! I vår katalog finns allt ifrån enkla accessoarer till produkter i hög kvalitet för riktiga experter på sminkning och karakteriseringar.

Halloween masker

Halloween masker

Störande, skrämmande, monstruösa, tecknade, i latex eller professionella. Många är adjektiven som beskriver Halloween maskerna som du kan hitta i vår katalog.

Komplettera din Halloween outfit med en utav våra masker, som du kan täcka ditt ansikte med fullständigt eller delvis. Du kan lätt bli oigenkännlig om det är det du vill.

Halloween dekoration

Halloween dekoration

En Halloweenfest måste vara skrämmande perfekt. För detta behöver du en bra dekoration. Accessoarerna och dekorationsföremålen är nästan lika viktiga som maskeraddräkterna. Bokstäver med meddelanden, pumpor, hängande skelett, spindelnät och föremål som lyser i mörkret är bara några av alla alternativ som du hittar i vår sektion Halloween dekoration.

Top