Lucia Maskeraddräkter

Drömmer du om att bli årets Lucia och få bära ljuskronan och gå längst fram i Luciatåget?, eller vill du kanske hellre vara en stjärngosse med sin fina struthatt med stjärnor på, eller pepparkaksgubbe med sin bruna dräkt med socker på?

Oavsett om du är en vacker tärna med glitter i håret eller gullig tomtenisse i röd dräkt och tomteluva så har vi de perfekta maskeraddräkterna för dig. Förvandla dig till en i följet av detta Luciatåg eller klä dina små i hemmet med våra maskeraddräkter Lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaksgubbe och tomtenisse.

Vi har kronor, glitter, hattar och alla accessoarer som behövs för att sprida glädje, ljus och sång över bygden på denna farliga långa natt då det övernaturliga härskade!

Filter
Din sökning:

Maskeraddräkter för Lucia och Luciatåget

Lucia är en stark tradition i Sverige med Luciatåg på skolor, på olika inrättningar och på företag, och en utav få traditioner som fått namn efter ett helgon, Sankta Lucia, Siciliens stad Syrakusas skyddshelgon.

I folktron sa man att 13 december var den längsta natten på året och också den farligaste då övernaturliga krafter var i extra rörelse och djuren kunde tala. Alla julförberedelser skulle vara klara och julgrisen slaktas på Lucia.

Dagens Luciatåg består av en Lucia med sin ljuskrona och röda midjeband, tärnor med glitterkronor i håret och stjärngossar. I barnens Luciatåg ingår oftast också pepparkaksgubbar och tomtenissar.

Hos oss har allt du behöver för Luciatåget för både barn och vuxen i vår online butik Funidelia. Vi har dräkterna, tunikorna, glittret, kronorna och hattarna. Gör dig redo att sprida glädje och ljus på denna mörka långa kväll.

Top